Motosport

Finska otkazana, vozit će se VN Štajerske

Moto2Austria1Bastiannini

Produžili su ugovor za 5 godina, a otkazali ovogodišnju MotoGP utrku. Zato će biti dvije utrke na Red Bull Ringu.

Po tko zna koji put, otkazana je utrka za VN Finske na novoj i čudnoj stazi KymiRing, koja još nema ni homologaciju. No, to nije službeni razlog za otkazivanje, nego je utrka izbrisana iz kalendara zbog aktualne pandemije i komplikacija vezanih oko putovanja u Finsku.

Ta nesuđena utrka za VN Finske trebala se voziti 11. srpnja, taman prije ljetne stanke, što znači da je pred MotoGP vozačima sad dugo toplo ljeto, jer tijekom srpnja neće imati nijednu utrku. Kao zamjena za Finsku, u kalendar je ubačena utrka za VN Štajerske, koja se ima održati 8. kolovoza, tjedan dana prije nego što će se na istoj stazi Red Bull Ring voziti utrka za VN Austrije. Dakle, baš kao i prošle godine, vozit će se dvije utrke na toj stazi, s time da se očekuje kako će na tribinama biti i neki ograničeni broj gledatelja.

Iako ta prva MotoGP utrka u Finskoj nikako da se održi, paralelno s ovim otkazivanjem je objavljeno da je produžen ugovor i da će se utrke na KymiRingu voziti od 2022. do 2026. Uz to, do 2026. je produžen i ugovor za održavanje utrka na njemačkoj stazi Sachsenring. Ovogodišnja utrka za VN Njemačke je na rasporedu 20. lipnja, s time da je već objavljeno kako neće biti publike uz stazu.

355262 Brad Binder KTM RC16 MotoGP Red Bull Ring Spielberg AUT 2020 08 23 14

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp