Motosport

SBK: Rea nije pobijedio!

 AP19846 UC295723 High

Nije bio čak ni drugi! Ali je svaki put stajao na podiju, uz dvostrukog pobjednika Rinaldija te Razgatlioglua, koji je nedjeljnom pobjedom skočio na drugo mjesto u ukupnom poretku.

Već odavno nije vijest kad Rea pobijedi s Kawasakijem, nego je vijest samo kada mu to nekako ne uspije tijekom cijelog vikenda, kao što je to sad bio slučaj u Misanu. Na dosadašnje dvije runde vožene u Aragonu i Estorilu, Rea bi pobijedio u subotu, te na onaj nedjeljnoj sprint utrci, dok bi Redding s Ducatijem slavio u onoj glavnoj nedjeljnoj utrci. U zavojitom Misanu ta se tradicija nije nastavila.

Tako je Reddingov timski kolega Rinaldi preuzeo ulogu Reae, u smislu da je pobijedio i u subotu i na nedjeljnoj sprint utrci, da bi u glavnoj nedjeljnoj utrci završio kao drugi. Tom prigodom je pobjeda pripala Razgatliougluu, koji je za upravljačem Yamahe u Misanu skupio dva druga mjesta i jednu pobjedu, a time ne samo da je u ukupnom poretku potisnuo Reddinga na treće mjesto, nego se Rei približio na prijetećih 20 bodova.

AP33369 UC295733 High

Rea je u prvoj utrci slijedio Rinaldija na Ducatiju, ali je u pokušaju da prati njegov tempo „prekuhao“ prednju gumu na svom Ninji ZX-10R te se morao doista čudesno spašavati od pada. Iako mu je tu i uspjelo, baš onako u Marquezovom stilu, Rea je pritom nakratko izletio sa staze i tu izgubio dosta vremena, te završio kao treći, s 5 sekundi zaostatka za Rinaldom, s time da je između njih dvojice bio još i Razgatliouglu. Rea je i na preostale dvije utrke bio treći, baš kao što je i Redding na sve tri utrke bio četvrti.

SBK
(trenutni poredak)
1. J. Rea – Kawasaki – 149
2. T. Razgatlioglu – Yamaha – 129
3. S. Redding – Ducati – 104
4. A. Lowes – Kawasaki – 88
5. M. R. Rinaldi – Ducati - 82

Vrijedi spomenuti da je bivša svjetska prvakinja Ana Carrasco, nakon teške ozlijede kralježnice zadobivene u Portugalu prošle godine, s Kawasakijem odnijela pobjedu u drugoj utrci klase Supersport 300, dok je u obje Supersport 600 utrke slavio Dominique Aegerter s Yamahom, koji je time preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku.

hi 03 Misano WorldSBK 2021 Sunday Lowes JM 26963 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp