Motosport

Svjetsko Speedway prvenstvo vraća se u Hrvatsku!

DCIM/100GFRNT/DJI_1850.JPG 

Međimurski stadion Milenium će 30. travnja ugostiti prvu utrku Speedway GP svjetskog prvenstva, koje 2022. godine otvara novu stranicu.

U nastavku vam prenosimo službeno priopćenje:

Službeno je potvrđeno da se svjetska serija Speedway Grand Prix nakon 10 godina vraća se u Hrvatsku! Speedway stadion Milenium bit će domaćin prve utrke Speedway Grand Prix 2022. Kalendar je objavljen na press konferenciji u poljskom gradu Torunu gdje je predstavljen novi promotor za idućih deset godina: Discovery Sports Events. Prva utrka na kalendaru, koja će biti naš domaći Speedway Grand Prix, održat će se 30. travnja 2022.

„Obećali smo da speedway neće izumrijeti na ovom prostoru i da ćemo na našem stadionu, koji je mnogima jedan od najljepših u Europi, gledati najbolje vozače na svijetu! Čari speedwaya dovodimo našoj publici već 18 godina i zaista zaslužujemo nešto ovako veliko! Discovery sports event novi je promotor koji donosi osvježenje i proširenje GP serija na druge kontinente što su naveli danas na predstavljanju sezone 2022. Smatramo da je ovo jedan veliki korak za sportski turizam i razvoj kontinentalnog turizma, ali i za motorsport u Hrvatskoj“. – rekla je povodom prezentacije Darija Pavlic, direktorica utrke.

Međimurje ima gotovo pola stoljeća dugu tradiciju ovog popularnog i adrenalinskog sporta koji je osvojio srca najmlađih i najstarijih gledatelja. Činjenica da će se ovakav spektakl predstaviti po prvi puta upravo u Hrvatskoj, velika je stvar za cijelu regiju!

Nova era speedwaya, kako nazivaju prekretnicu u ovom sportu, po prvi puta će pod istim krovom imati sva velika prvenstva, od Grand Prix, Speedway of Nations, U21 i Grasstrack. Promotor će investirati i donijeti nove fanove te napraviti spektakl! – riječi su Francoisa Ribeira, glavnog direktora DSE. Vizija promotora je gledati speedway vertikalno: od juniora od najvećih imena u speedwayu. Razvoj juniorske kategorije i mladih vozača ključna je stvar za ovaj sport te želimo što više približiti i omogućiti bavljenje speedwayom većem broju djece.

Stadion Milenium ponovno se upisao u speedway kartu svijeta najvećih i najboljih kao što to zaslužuje, zajedno sa svim svojim posjetiteljima!

IVR 9080

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp