Motosport

Svjetsko speedway prvenstvo ove subote u Međimurju

 MG 6523 

U Donjem Kraljevcu se u subotu 30. travnja vozi prva utrka ovogodišnjeg Speedway GP prvenstva, koje ulazi u novu eru.

Nakon 10 godina pauze, na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu će se voziti utrka Svjetskog prvenstva u Speedwayu, Biti će to prva ovogodišnja utrka i njome će se otvoriti nova era tog motosporta. Naime, promociju je preuzeo Discovery Sports Events koji speedway želi učiniti atraktivnijim, kako za gledatelja uz samo stazu, tako i za one uz televizijske ekrane.

„Očekujemo pun stadion s više od 6500 navijača, ali i milijune gledatelja uz TV ekrane diljem svijeta. Slika iz Međimurja odlazi putem signala Discovery Sports Events u čak 40 zemalja, a na nama je da napravimo što bolju prezentaciju Međimurja i Hrvatske“ rekla je direktorica utrke i predstavnica FIM-a, Darija Pavlic. „10 godina je prošlo od posljednje Grand Prix utrke i veselimo se da smo baš mi domaćini početku nove ere speedwaya!“

DCIM\100MEDIA\DJI_0281.JPG

Iz Poljske je još prošlog tjedna stiglo 70 tona opreme koju montira stotinu radnika. Priprema se TV produkcija koju snima 24 HD kamera i prenosi sliku u 40 zemalja svijeta, a za sve je zaslužan Discovery Sports Events. „Uz toliko opreme, na dva tjedna u Međimurje stiže i 120 profesionalaca koji će osigurati da nova era speedwaya počne na najbolji mogući način. Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia bit će odlična promocija hrvatskog gostoprimstva, međimurskog krajolika i sporta koji svi volimo“, rekla je Darija Pavlic.

Iako ove godine nije uspio osigurati svoje mjesto među 15 stalnih vozača, u Donjem Kraljevcu će, kao wildcard, nastupiti i slovenski as Matej Žagar.

IVR 9080

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

fbmp ytmp imp