Motosport

Foto i video: Danilo Petrucci VS Carlos Sainz

DucatiDesertX AudiRSQetron Sardinia 5 UC386279 High

Na Sardiniji su zajedno jurili Danilo Petrucci na Ducatiju Desert X i legendarni Carlos Sainz u Audijevom rally hibridu RS Q e-tron.

Kao dvostruki MotoGP pobjednik s Ducatijem, Danillo Petrucci je još prošle sezone bio u tom prvenstvu u momčadi Tech3 KTM, ove godine uspješno brani boje Ducatija u Moto America prvenstvu, a između toga je s KTM-om debitirao na reliju Dakar i čak pobijedio na jednoj etapi. 60-godišnji Carlos Sainz (otac istoimenog vozača Formule 1) pak je dvostruki WRC prvak i četverostruki pobjednik relija Dakar, a ove sezone nastupa za upravljačem Audijevog natjecateljskog hibrida RS Q e-tron.

Kako je Audi ujedno i vlasnik Ducatija, tako su na Sardiniji organizirali i promotivnu jurnjavu njih dvojice, s time da je Petrucci ovaj put bio za upravljačem novog Ducatijeveg avanturističkog motocikla DesertX, koji je predstavljen prošle jeseni i uskoro bi trebao krenuti u prodaju. Za ovu prigodu, u kojoj je dizanje prašine bilo samo promotivnog, ne i na natjecateljskog karaktera, Desert X je ukrašen i unikatnim grafikama u stilu Audija RS Q e-tron. Inače, Petrucci se planira ponovo posvetiti utrkivanju na reliju Dakar, ali to ne može učiniti za upravljačem ovakvog dvocilindričnog Ducatija od 937 ccm, jer pravila dopuštaju samo jednocilindrične motocikle do 450 ccm.

DucatiDesertX AudiRSQetron Sardinia 4 UC386277 High

 

DucatiDesertX AudiRSQetron Sardinia 3 UC386280 High

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp