Motosport

MotoGP: Marquez se želi utrkivati već ove godine

62f2635c72d215.29847624 

Zadovoljan oporavkom, Marc Marquez se želi vratiti utrkivanju još ove sezone i traži promjene u Repsol Hondi.

Mislili smo da je nakon treće operacije ruke možda upitan čak i nastavak karijere, pa utoliko više veseli što je, u intervjuu za motogp.com, Marc Marquez izjavio da mu je želja vratiti se utrkivanju već do kraja ove sezone. Svakako bi želio voziti završnu utrku u Valenciji, a prije toga možda i onu pretposljednju, u Maleziji. No puno prije toga mora dobro proći važan kontrolni pregled krajem kolovoza, kako bi mogao pojačati intenzitet treniranja. S time da tvrdi kako je za vožnju motociklom najbolje trenirati upravo na motociklu.

62f2633682c093.22187217

No nećemo trebati čekati Marca Marqueza do kraja sezone, jer će se pojaviti na predstojećoj utrci u Austriji zbog „nekih važnih sastanaka o budućnosti“. Uz to je izjavio i „Prošli put (2020. godine) sam se previše odvojio (od momčadi) i sad želim biti u sve uključen, kako bi imao svježe informacije kad sjednem na motocikl“.

Zanimljivo je da Marc Marquez za 2023. ne traži samo promjene na motociklu, nego i u momčadi. I tu vjerojatno ne misli na svog timskog kolegu, jer je ionako 99,9% sigurno kako će za desetak dana u Austriji biti objavljeno da se Pol Espargaro vraća na KTM-ov motocikl i u momčad Tech3. A onda ostaje za doznati hoće li u Repsol Hondu doista doći Joan Mir, koji ni nema alternativu.

rd8 mugello marc 2022 09361

Inače, iako je zadnju utrku ove sezone odvozio još u Mugellu, a i dotad se mučio s ozljedom, Marc Marquez je i dalje najbolje plasirani vozač Honde u ukupnom poretku. Još uvijek ima 15 bodova više od Nakagamija, koji je tek 16. ukupno, a odmah iza njega su u ukupnom poretku Pol Espargaro i Alex Marquez. S time da je Alex Marquez već potpisao za Gresini Ducati dok je sve izglednije da će Nakagami svoje mjesto vjerojatno prepustiti zemljaku Oguri, koji se bori za titulu u Moto2 kategoriji.

Kad je pak u pitanju borba za MotoGP naslov, Marquez misli da Quartararo treba pomoć od Yamahe. „On vozi strašno brzo, ali teško se boriti s drugima kad nemaš brzine na ravnici.“

62f263823d7199.89073061

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp