Motosport

Kawasaki ipak ostaje u Superbikeu. Na neki način…

hi 07 Portimao WorldSBK 2024 Friday Rabat Z9B 3188

Kawasaki je tvorničku momčad prepustio Bimoti, ali tvornički Ninja ZX-10RR ipak ostaje na gridu i 2025.

Već nekoliko mjeseci znamo da će se tvornička Superbike momčad Kawasakija za iduću godinu preimenovati u Bimota by Kawasaki Racing i da će se natjecati s još nerazotkrivenim Bimotinim novim sportskim motociklom s četverocilindričnim agregatom iz Ninje ZX-10RR. Mislili smo da je to kraj izravnog angažmana Kawasakija u tom prvenstvu, no sad je objavljeno da će za 2025. surađivati s talijanskom momčadi Kawasaki Puccetti Racing.

I ne bi to bilo ništa posebno, uostalom Puccetti Racing upravo slavi 20 godina suradnje s Kawasakijem, no iduće sezone će ti „privatnici“ dobiti svojevrsni status tvorničke momčadi, a s time i tvornički pripremljen motocikl. Istina, biti će to riječ o rabljenim motociklima, istim onima s kojima ove sezone nastupaju Lowes i Bassani, ali ipak je riječ o vrhunski pripremljenom stroju. S njim Alex Lowes trenutno drži četvrto mjesto u ukupnom poretku.

FIM World Championship Grand Prix, Round 07, 08.-11.August 2024, WorldSBK, Portimao, Portugal, Alex Lowes, Kawasaki

Ove godine za Puccetti Racing vozi bivši Moto2 prvak i MotoGP vozač Tito Rabat (fotografija na vrhu), ali taj španjolski veteran skuplja samo mrvice tako da će ga za tu 2025. zamijeniti Amerikanac Garrett Gerloff (donja fotografija). On je nedavno doznao kako se njegova trenutna momčad Bonovo BMW povlači iz prvenstva, pa je tako ovaj labuđi pjev Kawasakija za njega slamka spasa. Razlog više da se pokuša dokazati dobrim rezultatima, te se tako Ninja možda dostojno oprosti od Superbike prvenstva.

 l r garrett gerloff and manuel puccetti

fbmp ytmp imp