Novosti

Alpe Adria

Jerman još jednom srušio rekord Grobnika

 

Alpe-Adria-1MNakon što je prošle godine s liste najbržih svih vremena skinuo velikog Wayne Raineyja, Marko Jerman je ove godine s te liste skinuo i samog sebe. Najbrži krug Grobnika sada iznosi 1:28.867


Alpe-Adria-2MJoš je od davne 1990. kao službeni rekord Grobnika, dakle najbrže odvoženi krug tijekom neke utrke, stajalo vrijeme 1:29.220 uz kojeg je pisalo Wayne Rainey. Prošle je godine slovenski vozač Marko Jerman sa svojom superstock Hondom CBR 1000 taj rekord spustio za 13 stotinki sekunde, da bi prošlog vikenda sa istim motociklom, ali u klasi Superbike, postao prvi čovjek koji je u utrci išao ispod 1:29 po krugu, odnosno, da budemo sasvim konkretni, 1:28.867.

Time je Marko Jerman dosegao još jedan od vrhunaca svoje uspješne sezone koje su prije svega obilježili uspjesi u klasi Supersport gdje je apsolutno dominirao prvenstvom Alpe-Adria. Tu je nanizao osam pobjeda na devet utrka provedenih za upravljačem Triumph Daytone 675, što mu je osiguralo i nastup na finalnoj utrci prvenstva Europe koja se krajem desetog mjeseca ima održati u Albaceteu.

Više u ovoj kategoriji: « KTM 125 Duke MotoGP »
fbmp ytmp imp