Novosti

MotoGP

Uvjerljivi Pedrosa

 

MOTOGP-Indy-1MUtrka u Indianapolisu protekla je u znaku Pedrose koji je osvojio svoju treću ovogodišnju pobjedu i Spiesa koji je osvajanjem drugog mjesta ostvario svoj dosad najbolji rezultat


Nakon što je u subotu osvojio svoju prvu najbolju startnu poziciju, Spies je pred domaćom publikom u Indianapolisu na najbolji mogući način krenuo u utrku. U prvim se krugovima činilo kao da bi mogao pobjeći progoniteljima i ostvariti i svoju prvu pobjedu, no ubrzo se kroz poredak probio Pedrosa i počeo sustizati Amerikanca. Tek što ga je sustigao, Pedrosa je već u 7. krugu sa svojom tvorničkom Hondom prošao pored Spiesove satelitske Yamahe kao da stoji te je do kraja utrke bez ikakvih problema držao vodstvo i pobijedio s 3,5 sekundi prednosti. Time je Pedrosa, po prvi u put u svojoj MotoGP karijeri uspio nanizati tri pobjede u jednoj sezoni.

 

I Lorenzo se poput Pedrose morao malo probijati kroz poredak, no njegov se proboj prema naprijed završio preotimanjem trećeg mjesta od Doviziosa, nakon čega više nije mogao sustići svog budućeg timskog kolegu Spiesa te se morao pomiriti osvajanjem trećeg mjesta. Činjenica da mu je to ujedno bio i najgori rezultat sezone najbolje govori o njegovoj dominaciji ovim prvenstvo. Kada je i Rossi obišao Doviziosa činilo se kao da bi mogao napasti Lorenza, no zapravo je cijelo vrijeme gubio korak i završio kao usamljeni 4. Jednako usamljeni je na kraju bio i 5. Dovizioso, dok je 6. mjesto osvojio Hayden.


MOTOGP-Indy-2MOn je tijekom grčevitog pokušaja uspostavljanja ravnoteže, nakon što mu je proklizao prednji kraj, na rubniku oštetio svoj klizač na lijevom koljenu, a to mu je, sasvim razumljivo, kasnije stvaralo velike probleme u brojnim lijevim zavojima. I inače je izrazito grbava staza u Indianapolisu stvarala probleme s bježanjem prednjeg kraja, a čini se da su najviše problema s time ponovo imali vozači Ducatija, što potvrđuju i padovi Stonera i Kallia.

 

Jedan od rijetkih dugotrajnijih dvoboja na stazi pružili su nam Simoncelli i Bautista koji su se družili cijeli utrku. Na kraju je 7. mjesto dohvatio Simoncelli s desetinkom sekunde prednosti ispred Bautista, dok je 8 sekundi kasnije kao deveti ciljem prošao Espargaro. Poredak prve desetorice zaokružio je Barbera nakon što je u samoj završnici utrke malo previše agresivno napao Capirossija izguravši talijanskog veterana nakratko sa staze i osudivši ga na osvajanje 11. mjesta. 12. i 13. poziciju osvojili su još uvijek poprilično ozlijeđeni Aoyama i de Puniet, dok uz već spomenutog Stonera i Kallia, utrku nisu završili ni Malendri i Edwards. Melandri je pao već u drugom krugu, a Edwards je odustao nakon problema sa stražnjom gumom.

 

Više u ovoj kategoriji: « Alpe Adria Koncepti »
fbmp ytmp imp