Novosti

Dainese D-Air

Dainese-D-Air-1MD-Air uskoro na tržištu

 

Inovativno Dainese trkaće kožno odijelo s ugrađenim zračnim jastucima i naprednim mehanizmom za prepoznavanje trenutka pada uskoro bi trebalo prijeći iz razvojne u...


... komercijalnu fazu. Sljedeći korak je razvoj tog istog odjela i za cestu.

Dainese-D-Air-2MNakon što nekolicina MotoGP vozača već neko vrijeme koristi i tako testira Dainese D-Air odijelo sa zračnim jastucima, ono je sada spremno za izlazak na tržište. Navodno je samo pitanje trenutka kada će svi trkaći koji to žele moći odjenuti svoj primjerak trkaćeg kožnog odjela opremljenog najmodernijom tehnologijom. Brojni senzori i napredno računalo omogućit će pravovremeno prepoznavanje trenutka pada, problem je samo u tome što je to odijelo razvijano na natjecateljskoj stazi te njegova tehnologija nije sasvim prilagođena adekvatnom funkcioniranju na cesti.

 

Dainese-D-Air-3MNo, nije tako daleko ni dan kada će postati dostupna i cestovna varijanta. Još od 2007. Dainese surađuje s Guy Martin koji se s prototipom njihova kožna odjela natječe na glasovitom Tourist Trophyju. S obzirom na to da više od 60 km dugačak krug TT-a nije natjecateljska staza već skup normalnih prometnica spojenih u krug, ta ekstremna utrka može poslužiti za skupljanje informacija o tome što je sve potrebno promijeniti da bi se D-Air moglo jednog dana koristiti na cesti.

 

Dainese-D-Air-4MZato će Martinov trkaći kombinezon ove godine biti opremljen potpuno novim sustavom za skupljanje informacija koje će nakon detaljne analize Daineseovim inženjerima omogućiti razvijanje cestovne inačice svojeg D-Air patenta. Za pretpostaviti je pritom da će osim u kompletnom kožnom odijelu, D-Air tehnologija u svojoj cestovnoj inačici biti dostupna i u formi jakne.

Više u ovoj kategoriji: « Yamaha Rhino 700 Rally-raid »
fbmp ytmp imp