Novosti

Ducati

Novo čudovište u kvartu

 

Monster796-1MI dalje prateći filozofiju "manje je više" u Ducatiju su osmislili novi model kultnog golog motocikla, Monster, ovaj puta s oznakom 796.


Uski struk i široki upravljač zajednički je svim Monster modelima od njihovog pretstavljanja prije gotovo dva desetljeća. Naravno, današnji Ducati motocikli teško mogu proći bez karizmatičnog Desmo agregata ili rešetkastog okvira od čeličnih cijevi.

 

Monster796-2MOvakav motocikl čini esenciju vožnje na dva kotača, a lako će se uklopiti u svačije naume, bilo da vam je namjera paradirati gradskim prometom ili uživati na uzbudljivim otvorenim cestama.

 

Novopretstavljeni Monster 796 pretstavlja trenutni vrhunac evolucije filozofije koja Ducati vodi u razvoju golih, karizmatičnih modela. Pogledamo li u nazad do 1992. godine kada je svijetu pretstavljen prototip Monstera, svi modeli do sada su bili prepoznatljivi i jedinstveni, a isto vrijedi i za 796.

 

Odabir agregata od 803 ccm ukazuje na to da su u Ducatiju željeli stvoriti motocikl koji je lak za upravljanje i prijateljski nastrojen poput Monstera 696, a istovremeno odražava sportski karakter Monstera 1100. Uz deklariranu snagu od 87 "konja" te suhu masu od svega 167 kilograma, Monster 796 vraća čaroliju srednje klase u ovu "golu" porodicu.

 

Monster796-3MOvaj agregat smo već imali prilike iskusiti u modelu Supermotard 796, a sada je smješten u krutu šasiju čiji međuosovinski razmak iznosi 1.450 mm. Prednji ovjes čini Showa izokenuta vilica promjera 43 mm, a kretanjem straženje jednoruke vilice upravlja Sachs amortizer. Kočionu grupu sačinjavaju dva prednja diska promjera 320 mm te jedan stražnji od 245 mm dok je ABS sustav dostupan uz nadoplatu.

 

Dodajmo tome da je monster 796 dostupan u čak 13 boja odnosno, pored crne, crvene i bijele tu je još 10 kombinacija iz kolekcije "Ducati logomania", u sklopu Monster Art programa o kom ćemo drugom prilikom.

 

Promotivni film za novi Ducati Monster 796 možete pogledati ovdje:

Više u ovoj kategoriji: « Bridgestone Battlax BT-023 Knjige »
fbmp ytmp imp