Novosti

Honda PCX

Japanski igrač

 

Honda-PCXMKome je stalo, mogao je primijetiti da u Europi raste popularnost skutera manjih zapremina, a istovremeno nije teško prepoznati da urbana populacija polako, ali sigurno spoznaje važnost...


... ekonomičnih vozila s malim utjecajem na okoliš.

Ovo su smjernice koje su korištene prilikom oblikovanja Hondinog novog skutera nazvanog jednostavno PCX, ali to nije sve. Privlačnost skutera nije samo u maloj potrošnji i sposobnosti provlačenja kroz gužvu, već i u zabavi i slobodi koju može pružiti samo prijevozno sredstvo na dva kotača.

 

PCX je kompaktni skuter s kotačima srednje veličine koji će dobro služiti za urbano prometovanje, ali je isto tako svojevrsna izjava o stilu vlasnika jer svojim modernim, elegantnim linijama lako privlači poglede.

 

Za pogon je odabran napredni jednocilindrični četverotaktni agregat s kompaktnim sustavom hlađenja pomoću tekućine, a iz zapremine od 124,9 ccm razvija pristojnih 11,3 konjskih snaga, što je više nego dovoljno za skuter koji spreman za vožnju teži 124,4 kilograma. Za dobre performanse i ekonomičnost tu je sustav ubrizgavanja goriva posljednje generacije s tijelom promjera 24 mm, a sigurno zaustavljanje je posao prednjeg diska promjera 220 mm te stražnjeg bubnja od 130 mm, koji su povezani kombiniranim sustavom kočenja.

 

Efikasnost agregata je dodatno unaprijeđena za kojih 5% sustavom koji gasi agregat nakon 3 sekunde rada u praznom hodu, a pali ga kada se zakrene ručica gasa. Uz ovakav način rada PCX u prosjeku troši tek neznatno preko dvije litre goriva na stotinu kilometara, što je zaista odličan rezultat.

fbmp ytmp imp