Novosti

Honda Sabre

Za zabavu Amerikancima

 

Honda-Sabre-1MNakon prilično ekstremnog modela Fury, koji bi lako stao uz bok mnogim unikatnim „chopper" motociklima, Honda je na američkom tržištu ponudila tri umjerenija modela na istoj platformi.


Honda-Sabre-2M

Koristeći već viđeni tekućinom hlađeni V-2 agregat zapremine 1.312 kubičnih centimetara Honda je za američko tržište osmislila tri nova modela custom motocikala. Spomenuti agregat u sva tri modela ima provrt odnosno hod 89,5 x 104,3 mm, koristi sustav elektronskog ubrizzgavanja s leptirastim tijelima promjera 38 mm te ima stupanj kompresije od 9,2:1.

 

Honda-Sabre-3MU svakoj glavi cilindara razmaknutih 52 stupnja nalazi se po jedna bregasta osovina i tri ventila, a snaga se preko pet stupanjske mjenjačke kutije prenosi na kardanski prijenos te na stražnji korač. Sva tri modela imaju međuosovinski razmak od 1.778 mm te koriste jednake komponente ovjesa i kočione grupe.

 

Honda-Sabre-4MRazlike se prvenstveno odnose na to da model Sabre ime prednju gumu dimenzija 90/90-21, a kod modela Stateline i Interstate ona mjeri 140/80-17. Sve tir izvedbe se isporučuju sa stražnjom gumom dimenzija 170/80-15, ali sve ovo i nije presudno jer ovi lijepi motocikli su trenutno dostupni samo na sjeverno američkom kontinentu.

 

Model Sabre nosi ime preuzeto od uspješnih Hondinih proizvoda iz prošlih vremena, a izgledom je tek nešto umjerenija izvedba Honde Fury. Izvedba Stateline donosi manji prednji kotač, dublji prednji blatobran i vizualno malo umjereniju pojavu dok Interstate na se to dodaje vjetrobran, bisage i sličnu opremu prilagođenu putovanjima.

Više u ovoj kategoriji: « Dobitnici Najmotocikl Sport »
fbmp ytmp imp