Novosti

KTM 125 DUKE

Mali veliki Duke

 

KTM-Duke125-1MGodinu dana nakon prototipa KTM je službeno predstavio i konačnu verziju svog najmanjeg cestovnog motocikla. Atraktivni 125 Duke dolazi na tržište u rano proljeće i ima sve što

očekujete od jednog vrhunskog modela te zapremine. Gotovo svi dijelovi ovog motocikla već na prvi pogled djeluju usklađeno sa KTM-ovom „ready to race" filozofijom, uključujući tu i potpuno novi tekućinom hlađeni pogonski agregat. Sa svojim provrtom od 58 mm i hodom od 47,2 mm ukupno broji 124,7 ccm, a osim Boschovim elektronskim ubrizgavanjem goriva opremljen je i s dvije bregaste osovine i 4 ventila.

 

Kako se i očekivalo, razvija za tu klasu maksimalno dozvoljenih 15 KS pri 10.500 okr/min i 12 Nm pri 8.000 okr/min. Iako je vršnim vrijednostima takav agregat rame uz rame brojkama koje postiže malobrojna konkurencija, primjećujemo da sve to postiže na nešto višem broju okretaja.

 

KTM-Duke125-3MKako to modelima ovog proizvođača i dolikuje, rešetkasti je okvir izrađen od krom-molibden cijevi, dok su komponente ovjesa proizašle iz pogona WP-a. Naprijed se nalazi upside-down vilica promjera 43 mm, dok je stražnji monoamortizer istog proizvođača izravno vezan sa stražnjom vilicom, dakle bez progresivnog polužja.

 

I prednji i stražnji kotač imaju hod od 160 mm, dok su na zanimljive naplatke montirane gume u dimenzijama 110/70-17 sprijeda i 150/60-17 straga. Kako je to kod KTM-a uobičajeno, uz ovaj 125 Duke ide i „Power Parts" katalog iz kojeg se mogu izabrati štitnici za ruke, drugačije grafike i maskica, nazubljeni diskovi i još mnogo toga što će ovaj najatraktivniji naked te zapremine učiniti još otrovnijim. Više informacija potražite u broju 112. Moto Pulsa na prodajnim mjestima od srijede, 13.10.2010.

Više u ovoj kategoriji: « TRIUMPH THUNDERBIRD STORM Popusti »
fbmp ytmp imp