Novosti

Utrka Pikes Peak

Aprilia ponovno trijumfirala

 

Pikes1MDrugu godinu za redom talijanski je motocikl osvojio poznatu i spektakularnu brdsku utrku na planinama Colorada u SAD-u.


Davey Durelle ponovio je lanjski uspjeh pobjedom na 87. utrci Pikes Peak 2009. na Apriliji SXV 5.5.

Ostvario je najbolje vrijeme ukupno te ostavio za sobom i motocikle veće zapremine. Drugi Aprilijin vozač, Talijan Giuliano Covezzi, osvojio je četvrto mjesto i naslov najboljeg novaka "Rookie of the Year".

Pikes Peak je jedan od najizazovnijih terena za vozača i za motocikl. Radi se o 20 km dugom usponu od kojeg se naježite, na iznad 4.300 metara nadmorske visine, na asfaltu i  - u završnoj dionici - na zemlji (legendarno Vražje igralište Devil's Playground) po jednoj od najviših planina u SAD-u. Pikes2M

Ima 156 zavoja od kojih zastaje dah: na samom rubu litice, tik do oblaka. Legendarna "Utrka do oblaka" vozi se svake godine sredinom ljeta u Coloradu.

Nije slična nijednoj drugoj utrci na svijetu. Danas, u svom 87. izdanju, to je jedan od najstarijih epskih događaja na kojem sudjeluju vozila svih mogućih vrsta: rally automobili, 4x4 off roaderi s preko 1.000 KS i kamioni s gotovo 3.000 KS, motocikli, quadovi, motocikli s prikolicom, sve redom vozila pogonjena ekstremnim, posebno podešenim motorima.

Više u ovoj kategoriji: « Dakar 2010. Honda VT1300CX »
fbmp ytmp imp