Novosti

Victory Cross Roads za 2010.

Na duge pruge

 

VIctory1MTvrtka Victory je za 2010. godinu odlučila proširiti ponudu svojih cestovnih krstarica modelom Cross Roads, koji bi trebao unjeti nove vrijednosti u klasu

 

Inženjeri tvrtke Victory nisu žalili truda dok su stvarali posve novi model u ponudi. S obzirom da bi Cross Roads trebao biti izravni konkurent super uspješnom Harley-Davidson Road Kingu, iza kojeg je duga tradicija, bilo je važno posao obaviti kako treba.

Za početak je tu moćni V-2 agregat zapremine 106 kubnih inča odnosno 1.731 ccm, a to je dovoljno za 92 konjske snage, odnosno čak 148 Nm zakretnog momenta. Snaga možda neće impresionirati ljubitelje sportskih motocikala, ali bit krstarica pout Cross Roadsa i jest u obilnom zakretnom momentu već pri najnižim okretajima te dovoljno s,nage za tečna ubrzanja. Victory2M

Dakako ne treba zaboraviti niti masu od 338 kilograma koliko Victory najavljuje za svoju novu uzdanicu, ali vjerujemo da koncepcija agregata donosi i nisko težište koje će olakšati upravljanje.

Pored tehničkog aspekta Cross Roads nam je posebno zanimljiv kada je riječ o dizajnu, s obzirom na to da već u tvorničkom izdanju djeluje poput temeljito promišljene prerade.

Ponajprije tu mislimo na izvedbu stražnjeg kraja koja je iznimno atraktivna i niti na jednoj prometnici ne može proći nezapažena. Recimo još da je predviđena cijena u SAD 15.999$.

Više u ovoj kategoriji: « Biaggi Aprilia Twin Horn Beach Party »
fbmp ytmp imp