Novosti

Zanimljivosti

Impreza na dva kotača

 

KickBoxer-1MMeđu brojnim suludim preradama i motocikala nastalih u kućnoj radinosti, RogueMoto KickBoxer se izdvaja po tome što je udomio agregat od Subaru...


... Impreze WRX. No, nije to jedini automobil koji je u svrhu nastajanja ovog motocikla donirao svoje organe

KickBoxer-2M

Ideje o ugradnji agregata iz automobila u motocikle postoje toliko dugo koliko i motocikli. Danas je možda najpoznatiji primjer onaj iz tvrtke Boss Hoss koja u svoje motocikle ugrađuje automobilski agregat V8 izvedbe, no često su se puta u istu svrhu koristili i bokser agregati, primjerice oni iz Citroena GS. U američkom RougeMoto su se odlučili za moćan turbo stroj preuzet iz Subaru Impreze WRX, sportskog automobila koji je pravi vuk u janjećoj koži.

 

KickBoxer-3MSam agregat nisu dirali, no zato su korištenjem CAD tehnologije oko njega iskonstruirali originalni motocikl upitne uporabne vrijednosti. Pritom su najviše problema imali su ugradnjom adekvatnog mjenjača koji bi im omogućio da na najjednostavniji način putem lanca prenesu snagu do široke stražnje gume. Na kraju su se odlučili na korištenje dijelova mjenjača preuzetog s Mitshubishijevog terenca, a neke su manje vitalne komponente  u nastanku ovog motocikla donirali i neki američki automobili, ali i karizmatični Datsun 280 Z.

 

Atraktivnom izgledu cijelog motocikla doprinosi i izvedba ovjesa koja se i naprijed i straga bazira na korištenju jednorukih vilica. I dok tako izvedba prednjeg ovjes podsjeća na onaj s Bimote, stražnja je jednoruka vilica ovješena putem horizontalno postavljenog monoamortizera, rješenje koje karakteriziralo ugasli Buell. Teško je zamisliti da bi ovakav motocikl jednog dana doista mogao zaorati cestom, ali kao i sve pretjerane ideje RougeMoto KickBoxer već u svojoj embrionalnoj fazi izaziva pozornost.

fbmp ytmp imp