Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N123/ER-6n/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N123/ER-6n/Gallery

Novosti

Novi kostur, stara muskulatura

ER-6nXX

Popularni Kawasaki ER-6n u novu sezonu ulazi s decentnim dizajnerskim intervencijama, ali i dubinskim promjena na okviru. Već ga testiramo u Portugalu

Ne tako davno, ER-6n je pretrpio temeljiti redizajn, tijekom kojeg je dubio muževniji izgled, dok je mehanika uglavnom ostala nepromijenjena. Na modelu za 2012. se događa upravo suprotno, odnosno dizajn je samo blaga evolucija dosadašnjeg, ali je zato promijenjena mehanika, misleći tu prije svega na potpuno novi okvir.

On je i dalje čelični cjevasti, no umjesto da jedna cijev ide iznad agregata, a druga oko njega, sada su te dvije cijevi paralelne s jedna s drugom, a na njih se skladno nastavlja potpuno nova stražnja vilica izrađena po istom principu „dvocijevke“. Novi okvir bi trebao biti uži u svom središnjem dijelu i kao takav je važna komponenta u promijenjenoj ergonomiji, s time da bi poboljšanoj udobnosti trebao pridonijeti i ovjes nešto dužeg hoda.

Agregat je u svojoj osnovi isti te i dalje razvija dostatnih 72 KS pri 8.500 okr/min, s time da u Kawaskiju tvrde kako je sada elastičniji na nižim i srednjim brojevima okretaja. I dok je težina osnovnog modela porasla za 4 kg, te sada iznosi 204 kg, mjereno sa svim tekućinama, verzija s potpuno novim ABS-om se udebljala samo 2 kg i broji ukupno 206 kg, pri čemu treba spomenuti da je istovremeno korisna nosivost porasla sa 180 na 200 kg.

Novi ER-6f dolazi u žutoj, crnoj ili bijeloj boji, a konkretne dojmove iz vožnje pročitajte u Moto Pulsu za mjesec studeni. Naime, dok ovo pišemo naš urednik već testira novi ER-6n na dinamičkoj prezentaciji u Portugalu.

{gallery}NOVOSTI/N123/ER-6n/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp