Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/SpyderRT/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/SpyderRT/Gallery

Novosti

Novitet: Can-Am Spyder RT s 3 cilindra



slikaXX

Najluksuzniji model Spydera od sada pokreće trocilindrični umjesto V2 agregata, a to nije sve

Can-Am ne posustaje s kontinuiranim razvojem svog kontraverznog tricikla, pa tako ne iznenađuje da je za 2014. predstavljen novi model RT. Svejedno, malo tko je mogao predvidjeti da će RT od sada pogoniti redni trocilindraš, umjesto dobro poznatog V2 agregata, koji će i dalje pokretati model RS, ali i prošle godine predstavljeni ST, čiji je test objavljen u aktualnom broju Moto Pulsa.

Oba agregata proizvodi austrijski Rotax, kojem ne nedostaje iskustva s rednim trocilindrašima, budući ih proizvodi za potrebe Lynx i Ski-Doo motornih sanjki te jet-ski modele Sea-Doo, pri čemu su sve spomenute marke, baš kao i sam Can-Am, u sklopu velike BRP grupacije. U slučaju Spydera RT, riječ je o agregatu od 1.330 ccm koji razvija 115 KS pri 7.250 okr/min, što je za 15 KS više od verzije s V2 agregatom. Bez obzira na porast zapremine i snage, obećana je manja potrošnja goriva, dok su servisni intervali produženi na 15.000 km.

Novi RT ima i hladnjak premješten u samo nos vozila, pa bi se trebale manje grijati noge vozača, što je izraženi nedostatak na modelima s V2 agregatom. Mjenjač je i dalje dostupan u običnoj i poluautomatskoj verziji, ali kod novog RT-a ima 6 umjesto 5 stupnjeva prijenosa, a promijenjen je i ovjes s amortizerima marke Sachs. Nažalost, istovremeno je težina porasla s ionako pretjeranih 433 kg na 459 kg.

Tricikl je podvrgnut i blagom redizajnu, a budući je riječ o najluksuznijem modelu u paleti RT je već u osnovnoj verziji opremljen servo upravljačem, tempomatom, grijanim ručkama, elektronski podesivim vjetrobranom, audio uređajem… Verzija RT-S ima i podesivi zračni monoamortizer, svjetla za maglu, dodatna LED svjetla, bogatije instrumente, grijane ručke suvozača, dok RT-Limited ima i navigacijski uređaj te dodatne ukrasne i kromirane detalje, koji možda neće biti po svačijem ukusu. Cijene još nisu objavljene, ali očekujte da će se vrtjeti oko brojke od četvrt milijuna kuna.

{gallery}NOVOSTI/N138/SpyderRT/Gallery{/gallery}




fbmp ytmp imp