Novosti

Dovizioso na Ducati, Stoner na operaciju


DoviziosoXX

Zanimljiva predigra utrke u Brnu. Dovizioso potvrdio prelazak u Ducati, Stoner izabrao operaciju umjesto obrane naslova

To što je Dovizioso potpisao ugovor s tvorničkom momčadi Ducatija i nije neka vijest. Bilo je sasvim očekivano da će svjetski prvak u klasi 125 i dvostruki viceprvak u klasi 250 nasljediti Rossija u momčadi Ducatija. Osim što je Talijan, taj mu je posao osiguralo i to što je s privatnom Tech3 Yamahom u posljednjih 7 utrka 5 puta završio na najnižoj stepenici pobjedničkog podija.

Vrijeme će pokazati može li Dovizioso preukrenuti negativne trendove u momčadi, a određenu sumnju u uspješnost ove simbioze, osim trenutne nekonkurentosti Ducatija, budi i to što je Dovizioso već tri sezone bio u tvorničkoj momčadi Honde i za to je vrijeme osvojio samo jednu pobjedu i to u kišnom Doningtonu.

Od objave zaruka Doviziosa i Ducatija, puno je više iznenadila Stonerova objava da odmah napušta Brno kako bi, na preporuku lječnika, krenuo u Australiji i operirao gležanj, kojeg je teško ozlijedio na kvalifikacijama u Indianapolisu. Jasno je da tim potezom Stoner, trenutno 3. u ukupnom poretku, praktično ostaje bez ikakve mogućnosti obrane naslova, pitanje je samo da li je ovdje riječ o doista tako teškoj ozlijedi, nedostatku motiva ili traženju alibija. Možda od svega pomalo.

U svakom slučaju, planira se zadržati na bolovanju puna dva mjeseca i lukavo se vratiti na posljednje dvije utrke, kako bi svoju karijeru okončao u stilu. Na domaćoj utrci u Phillip Islandu bi slavio i bez obje noge (nepobjediv je u posljednjih 5 godina), a nije mu mrska ni staza u Valenciji, gdje je slavio dva puta, uključujući i prošle sezone.


fbmp ytmp imp