Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/CTX/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/CTX/Gallery

Novosti

Amerikanizirana verzija Honde NC700

slikaXX
Inovativna serija NC 700 dobila je još dvije verzije. Ovaj put u cruiser stilu za američko tržište

U Europi taj ekonomični motocikl pokretan dvocilindrašem zapremine 670 ccm - nastalim na bazi automobilskog agregata iz Honde Jazz – možemo konzumirati u tri oblika. Kao neobični skuter Integra, suzdržani naked NC 700S i zanimljivi crossover NC 700X. Upravo su se pojavile i dvije nove custom verzije, no one su (barem zasad) namijenjene samo za američko tržište.

U Americi se ne nudi naked NC 700S, no baš su na njegovoj mehaničkoj osnovi nastala ta dva noviteta. Pritom „goli“ custom CTX 700N i svojim dizajnom jasno sugerira tu bliskost, a glavnu razliku nalazimo u stražnjem kraju koji je izveden u moderniziranom custom stilu. Između ostalog to znači da je sjedalo postavljeno na 720 mm što je 70 mm niže nego na nakedu. Osovinski razmak je porastao za 4 mm i broji 1.529 mm, dok je hod ovjesa neznatno kraći i iznosi 107 mm naprijed i 109 mm straga.

Gume su nepromijenjenih dimenzija 120/70- 17 i 160/60-17, „mokra“ težina je skočila sa 211 na 217 kg, dok se maksimalne vrijednosti ne deklariraju, no za pretpostaviti je kako se ne razlikuju previše od 48 KS pri 6.250 okr/min i 60 Nm pri 4.750 okr/min, koliko u Europi razvija NC 700 S.

Zajedno s modelom CTX 700N predstavljena je i „custom-touring varijanta“ CTX 700. Razlika je u tome što je CTX 700 opremljen i poluoklopom, koji ga čini praktičnijim, ali i skladnijim motociklom, pomalo nalik na DN-01. Osim sa klasičnim 6 brzinskim mjenjačem, oba modela se nudi i u verzijama s automatskim DCT mjenjačem, a u solidnoj ponudi dodatne opreme nalazi se i ABS.

Za pretpostaviti je da će ovi neobični Hondini noviteti ostati u ponudi samo s one strane Atlantika, no ne treba sasvim isključiti mogućnost da će se za godinu ili dvije nasukati i na obale Europe. Uostalom, Honda je u posljednje vrijeme Europljane znala počastiti i nekim čudnijim modelima od ovih koji nose oznaku CTX.

{gallery}NOVOSTI/N134/CTX/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp