Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/DTV/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/DTV/Gallery

Novosti

Vražji izum: DTV Shredder

slikaXX

Kombinacija skateboarda, motocikla i jet-skija na gusjenicama, a sve pokreće agregat skutera

DTV Shredder nije nov izum, razvija se već godinama, ali bi sad trebao konačno postati dostupan diljem svijeta s osnovnom cijenom od 4.000 $. Što dobijete za toj iznos? Terensko vozilo koje bi na svim vrstama podloge, od mekanog snijega do grubog asfalta, trebalo pružiti zabavu pod uvjetom da vam se maksimalnih 50 km/h i autonomija od 50 km ne čine previše ograničavajućim.

Umjesto nekadašnjeg daljinskog upravljača koji se držao u rukama, proizvodna verzija Shreddera ima pomični upravljački stup kao na stojećem jet-skiju. Upravljač olakšava održavanje ravnoteže te je opremljen komandama gasa i kočnica kao na motociklu, no ne služi i za skretanje. Taj dio upravljanja se obavlja kao na skatebordu, odnosno vozač se u svom stojećem položaju, s jednom nogom ispred druge, naginje ulijevo ili u desno, nakon čega se putem ugrađenog diferencijala adekvatno mijenja brzina okretanja lijeve ili desne gusjenice.

Za pokretanje gumenih gusjenica zadužen je četverotaktni agregat od 196 ccm i 13 KS opremljen automatskim CVT mjenjačem. Pogon gusjenica je opremljen i elementima amortizacije što vožnju čini ugodnijom i olakšava prelaženje prepreka, pri čemu će DTV Shredder podnijeti vozača teškog 135 kg i pregaziti vodu dubine 25 cm.

Osim prohodnosti na teškom terenu, prednost Shreddera je i što se sa sklopljenim upravljačkim stupom lako može smjestiti u prtljažnik automobila, dakako ako vam nije problem podići njegovih 90 kg. Ako mislite da je sve to neozbiljan projekt, uzmite u obzir da se razvija i bitno snažnija vojna verzija s hibridnim pogonom, koja se može gotovo bešumno prikradati pokretana elektromotorima, čak se i koristiti kao dobro naoružani robot na daljinsko upravljanje.

DTV Shredder je proizvod inovativne američke tvrtke BPG Werks, koja radi i na razvoju projekta Uno, svojevrsnog „transformera“, koji pri malim brzinama balansira na usko postavljenim stražnjim kotačima, a pri većim brzina izbacuje i prednji kotač i vozi se kao motocikl.

{gallery}NOVOSTI/N134/DTV/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp