Novosti

MV Agusta F3 675 Batmobil

slikaXX
Batmobil iz Varesea neće voziti superjunak iz stripa, nego metroseksualna instant zvijezda

Od kada je ponovo oživjela, MV Agusta je izbacila pregršt posebnih modela s imenima velikana. Tako je F4 model nosio nazive Ago (u čast Giacoma Agostinija, najuspješnijeg Grand Prix vozača), Senna (u slavu vjerojatno najlegendarnijeg vozača F1), CC (inicijali Claudia Castiglionia koji je uskrsnuo ovu marku) ili MT4 (inicijali Massima Tamburinija koji je stvorio originalni F4, ali i Ducati 916).

U takvom se društvu i Batman mora osjećati manje vrijedan, no nije problem kome je posebni F3 675 Batmobil posvećen nego kome je namijenjen. A vjerovali ili ne, ovaj je motocikl, uz blagoslov i oduševljenje centrale u Vareseu, nastao kao poklon za rođendan Justinu Bieberu, koji eto voli Batmana. Onima koji su te sreće da još nisu imali prilike čuti (za) tog 19. godišnjaka s dugogodišnjom karijerom i pokojom autobiografijom, reći ćemo tek da se feminizirani mladić proslavio pjesmicama za djevojčice u pubertetu i sve one koji se tako osjećaju.

Možda je doista točno da je svaka reklama dobra reklama, priznajemo čak i da se mora prilagoditi pristup kako bi se zainteresirale nadolazeće „facebook“ generacije kojima su motocikli zadnja rupa na sviralu, no to ne znači da bi među postojećim ljubiteljima motocikala ovakvim potezima trebalo rastakati teško stečeni ugled. Osim toga, ovaj zamračeni Batmobil i ne izgleda baš nešto posebno, iako je teško steći pravi dojam na osnovi loše službene fotografije.

Dobra je vijest da bi sve trebalo ostati na ovom jedinom poklonjenom primjerku, koji će vjerojatno brzo utonuti u zaborav. Za nadati se samo da se ova ideja neće svidjeti još kojem visoko pozicioniranom menadžeru, odnosno da u skoroj budućnosti nećemo viđati „posebne“ modele s nazivima Yamaha R1hanna, Panigale Lady Gaga, Hayabusa Gangham Style ili Fat Boy Kardashians. Nismo nešto posebno i ima nas svakakvih, ali ljubitelji motocikala u globalu ipak više poštuju tradicionalne vrijednosti od sladunjavih i prolaznih zvjezdica bez ikakve supstance.



fbmp ytmp imp