Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/Moveo/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/Moveo/Gallery

Novosti

Mađarski laki transformer

slikaXX

S 25 kg, pogonom na oba kotača i mogućnošću transformiranja u kofer, Moveo je drugačiji od drugih

Što se čini logičnije? Stvoriti električni superautomobil od 1000 KS, namijenjen šeicima i plejbojima kojima cijena benzina i ekologija ionako predstavljaju tek zadnju rupu na svirali, ili pak lagani elektro skuter namijenjen širokim masama, koje uvijek traže što praktičniji i jeftiniji način svakodnevnog odlaska na posao? Dakako, pod uvjetom da su još uvijek zaposleni.

U Mađarskoj su očito skloniji ovom drugom, racionalnijem pristupu. Istina, ideja o proizvodnji elektro skutera niti je nova, niti se dosad pokazala uspješnom, a teško nam je zamisliti da bi baš neobični mađarski Moveo mogao predstavljati spomena vrijednu prekretnicu na tom trnovitom putu, međutim…

Ono što Moveo čini drugačijim od drugih je njegova težina, odnosno izostanak iste. Sa samo 25 kg Moveo je jedva dvostruko teški od kakvog vrhunskog bicikla, a manja težina znači da troši manje električne energije, što znači da treba ugraditi manje baterije, što se opet pozitivno odražava na smanjenje težine i tako u krug.

Konstruktori obećavaju maksimalnih 45 km/h i autonomiju od 35 km, što su diskretne brojke čak i za tu klasu, no osim po pogonu na oba kotača (elektromotori se nalaze u glavčinama), Moveo je poseban po tome što se može preklopiti u roku od 2 minute i transformirati u kofer na kotačima, kojeg možete odvući u ured ili na neko sigurno mjesto, po mogućnosti u blizini kakve utičnice.

Sve dosad nabrojano dalo bi naslutiti kako Moveo ima sjajnu budućnost, ali ona je zapravo maglovita. Simpatični minimalističko-futuristički-custom-skuter razvila je neprofitna organizacija posvećena zelenom transportu, koja tek traži investitora spremnog pokrenuti proizvodnju. Sanjaju o brojkama od 4 do čak 15 tisuća skutera godišnje, a čak i po najoptimističnijim predviđanjima cijena neće biti manja od kakvih 20 tisuća kuna. Doduše, to je u okvirima klase, a vjerojatno i opravdano time što je dobar dio Movea izrađen od karbona, ali je i dvostruko više od kakvog solidnog, konkretnog i dovoljno štedljivog klasičnog skutera s benzinskim motorom.

{gallery}NOVOSTI/N134/Moveo/Gallery{/gallery}


fbmp ytmp imp