Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N135/Energica/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N135/Energica/Gallery

Novosti

Energica – Talijanski e-Superbike

slikaXX
Tvrtka iz Modene razvila je sportski cestovni motocikl pokretan elektromotorom sa 136 KS

S iskustvom kojeg su stekli sudjelovanjem u TTXGP prvenstvu 2010. i 2011. godine, tvrtka CRP Group razvila je prvi talijanski sportski motocikl pokretan elektromotorom. Uljem hlađeni sinkroni motor navodno isporučuje 100 kW (136 KS) i 160 Nm, što bi trebalo biti dovoljno za maksimalnu brzinu od solidnih 220 km/h.

Energica je opremljena i sustavom za obnovu energije, s kojim baterije od 11,7 kWh mogu pružiti autonomiju od naizgled dovoljno konkretnih 150 km, no sitnim slovima piše da je takvo što moguće samo pri konstantnoj brzini od 70 km/h. Jednom kad se isprazne, baterije će se potpuno napuniti za 3 sata, s time da će već nakon pola sata biti na 80% kapaciteta.

Kao i svaki drugi talijanski superbike, Energica drži do sebe, pa je tako ovjes kombinacija Marzocchijeve upside-down vilice promjera 43 mm i Sachsovog monoamortizera, vrhunske kočnice potpisuje Brembo, dok su na kotače navučene Pirellijeve gume Diablo Rosso.

Poklopac prednjeg svjetla je izrađen u sve popularnijoj tehnici 3D printanja, a ploča s instrumentima je navodno preuzeta direktno s Moto2 motocikala. Imajući sve to u vidu, najavljena cijena od 18.000 eura čak i ne djeluje pretjerano

{gallery}NOVOSTI/N135/Energica/Gallery{/gallery}


fbmp ytmp imp