Novosti

Pretpremijera: Lotus C-01

lotus-1

MCN je objavio fotografije prvog motocikla marke Lotus. Nije baš da smo takvo nešto i očekivali.

Prošla je skoro godinu dana od kada je objavljeno da će se pod imenom slavne automobilske marke Lotus predstaviti i prvi motocikl. S obzirom na povijest marke, bilo bi za očekivati da će prvi motocikli pod tim imenom biti lagani i sportski, a ispada da će V2 agregat s kakvih 200 KS biti upakiran u tijelo „power-customa".

Doduše, ne može se reći da „britanski Diavel" ne izgleda zanimljivo. Posebno je upečatljiv središnji dio motocikla, odnosno cjelina koja povezuje veliki hladnjak, spremnik goriva i pogonsku grupu u jednu zanimljivu cjelinu. Gledano s boka i kroz maštovite naočale, taj dio pomalo podsjeća na središnji dio bolida Formule 1 te tako dodatno ističe poveznicu s Lotusom.

Pritom je Lotus C-01 još daleko od materijalizacije. Uz to što izgleda kao ekstremna prerada, te nema ni neke najosnovnije elemente za homologaciju, motocikl postoji samo kao računalno generirana fotografija. Ipak, U MCN-u tvrde da su fotografije dobili „od visokog izvora" iz Lotusa, tako da bi i taj virtualni prikaz trebao donekle vjerno naslutiti kako će jednog dana izgledati gotovi motocikl.

fbmp ytmp imp