Novosti

NAJMOTOCIKL 2014. GODINE

 2014w

 

On-line glasovanje.

Početak godine je vrijeme kada biramo Najmotocikl, Najskuter i Najčetverocikl za tekuću godinu. Nominirani su samo noviteti za ovu godinu, a na vama je da odredite pobjednike. Dve su mogućnosti glasanja: putem weba gdje ne sudjelujete u nagradnoj igri i putem telefona gdje možete osvojiti Nolan kacigu, Yamaha jaknu, Ducatijev set za čišćenje te ostale nagrade

Čitatelji biraju po 7. puta

Nominirali smo čak 66 noviteta za tradicionalni izbor Najmotocikl, Najskuter i Najčetverocikl 2014. a koji su bili predstavljeni na najvećem ovogodišnjem sajmu, EICMA u Milanu. Među njima je i najskuplji serijski motocikl na svijetu Ducati Superleggera koji košta preko pola milijuna kuna, a Hrvatski uvoznik ga ima u svojoj ponudi.

Od rekordnog broja nominiranih motocikala, ukupno čak 49 (17 više nego 2013.), najviše je Hondi - 8 modela, dok smo po 5 modela odabrali za BMW, Harley Davidson, KTM i Yamahu. Ova godina je sušna po pitanju noviteta za marke Kawasaki i Suzuki koji nisu pokazali mnogo novih modela na prošlim sajmovima kao što je to bio slučaj ranijih godina.
Po kategorijama najzastupljeniji su custom modeli (čak 13 komada), a slijede nakedi sa 12 modela, sportski modeli sa 8 nominacija, te crossoveri sa 7, odnosno razne izvedenice iz klase putnih enduro motocikala.

Najviše nominacija iz Japana

Ako gledamo porijeklo nominiranih proizvoda vidjet ćemo da još uvijek iz Japana dolazi najviše noviteta - njih 17, iz Italije nam dolazi 8, Amerike 7, Austrije 7, Njemačke 5 itd.
U kategoriji skutera najviše noviteta su ponudile marke Peugeot i Yamaha sa po 4 nominirana modela svaka. Ukupno 13 modela naspram 14 prošlogodišnjih.
Četverocikli imaju samo 4 prava noviteta za 2014. godinu, a od toga su pola američki a pola japanski modeli.

Što očekivati?

Do sada su na ovom izboru u konkurenciji motocikala, do prošle godine, pobijeđivali najbrži sportski motocikli, a prošle godine im je titulu odnio BMW sa vodenim GS-om. To i ne treba čuditi jer je GS najprodavaniji motocikl u Hrvatskoj, Italiji, Sloveniji i mnogim Europskim tržištima. Ove godine smo nominirali njegovog brata blizanca Adventure sa većim kotačima i štitnicima, koji je i nešto skuplji. Da li će ga ove godine pobijediti Ducatijeva Superleggera koja stoji čak 563.538 kn i vratiti titulu supersportašima? S druge strane Harley napada sa svojim obnovljenim Touring modelima, a ova se marka sve bolje i bolje prodaje u Hrvatskoj. Da li uopće imaju šanse pored nabrojanih modela Supernakedi koje predstavljaju Kawasakijev Z1000 i brutalni KTM Superduke? Ili je možda sada pravo vrijeme za neki klasik, kartu na koju igraju u Yamahi poput modela SR, XV i XVS, a to ćete prije svih reći Vi, dragi čitatelji. Telefon u ruke i dajte svoj glas. Svojim glasom ulazite u bubanj naše nagradne igre gdje možete osvojiti kacigu Nolan, jakne Yamaha i Moto Puls te Ducatijev set za čišćenje.

U konkurenciji skutera ste zadnje 4 godine birali Piaggio marku. Da li ove godine novi Kawasaki ili reinkarnirani Peugeotov Django mogu potući stilsku Primaveru?

Da li će u konkurenciji četverocikala pobijediti japanski proizvod ili američki? Polaris još nikada nije bio najčetverocikl a da li će biti u 2014. otkrijte u sljedećem broju Moto Pulsa koji će se naći na kioscima 10.03.
Glasati možete i preko portala motori.hr i motopuls.hr ali onda ne sudjelujete u nagradnoj igri.

 

Kako glasovati u konkurenciji za nagrade?

Da biste dodijelili glas svom favoritu – i tako ušli u konkurenciji za osvajanje nagrada – posegnite za telefonom i u razdoblju od 20. veljače do 01. ožujka nazovite broj 065 700 700. Slušajte upute govornog automata, koji će od vas tražiti da utipkate troznamenskasti broj koji se nalazi ispred imena svakog od nominiranih modela (nemojte zaboraviti utipkati i vodeću nulu). Nakon toga ćete reći svoje ime, prezime i adresu, koje će automat snimiti. Cijena poziva je 1,50 kn s PDV-om ako zovete s fiksne linije, odnosno 2,40 kn ukoliko zovete iz mreže bilo kojeg mobilnog operatera. Svi valjani pozivi ulaze u konkurenciju za osvajanje nagrada, a napominjemo da nije ograničeno koliko ćete puta glasovati i za koliko različitih modela. Kompletna pravila nagradne igre možete pročitati na našem internet portalu www.motopuls.hr. Sretno!

 

Nagrade za čitatelje koji glasaju:

1. nagrada: kaciga Nolan N85

2. nagrada: jakna Yamaha flis

3. nagrada jakna Moto Puls windstoper

4. nagrada Ducati set za čišćenje

5. nagrada pretplata na časopis Moto Puls

6. DVD o pisti Grobnik

 Nolan-N85

Yamaha-flis

Ducati-set

 

Nagrade za koje vrijedi nazvati

Glavnu nagradu dodijeljuje zagregačka tvrtka BIM, uvoznik grupacije Nolan u koje spadaju Nolan, Grex i X-Lite, a to je kaciga N85 u veličini dobitnika. Prošlogodišnja kaciga N85 Specijal S otišla je u Zaprešić, a ovogodišnja bi mogla k vama.

Hrvatski uvoznik za Yamahu daruje najsretnijim glasačima jaknu od flisa sa Yamahinim logom u veličini ili želji dobitnika.

Uvoznik motocikala Ducati čitateljima daruje glasačima Ducati set za čišćenje motocikla renomiranog proizvođača auto moto kozmetike, Flowery. Set se sastoji od šampona za motocikl, sredstva za čišćenje naplataka, čistač od insekata, krpa od Microfiber materijala i jedno univerzalno sredstvo za čišćenje.

Tu su i naše nagrade poput poznatih Held windstopera s logom Moto Pulsa, pretplate na našu reviju te DVD o tehnici vožnje na Grobničkoj pisti autora Saše Kranjeca, bivšeg prvaka Hrvatske.

 

Cijena je 1,50 kn po pozivu za pozive iz fiksnih mreža, 2,40 kn po pozivu za pozive iz mobilnih mreža.

Operater: HT d.d. Savska cesta 32; OIB 81793146560 tel. 0800 1234

 

Rješenje Ministarstva financija o nagradnoj igri:

KLASA: UP/I-460-02/14-01/74

URBROJ: 513-07-21-01/14-2

strana 1

strana 2

fbmp ytmp imp