Novosti

Nedaleko Munchena održan najveći BMW party

P90155843

München/Garmisch-Partenkirchen. Svatko tko je barem jednom bio na BMW Motorrad Days, zna kakvo raspoloženje tamo vlada: preko dana se vozi motorima, noću svi ti ljudi skupa slave, uživaju. Ovu godinu se opet skupilo oko 40.000 ljubitelja motorkotača u Garmisch-Partenkirchen-u. Od rock-n-roll grupa, preko druženja u pivnicama do mirnijih mjesta uz gitaru i vatricu - za svakog je bilo ponešto.


Preko dana su veliki eventi privlačili pažnju gostiju: irski stunt-vozač Mattie Griffin je ovu godinu debitirao u Garmisch-u. Russ Swift je izvodio akrobacije u svojim MINI vozilima.


„Ovakvi događaji su se vratilie u svijest ljudi", rekao je upravitelj motodroma, Donald Ganslmeier. „Sjedenje uz televizor može dosaditi.Ovdje gledatelji uživo vide ljude koji rade nešto spektakularno. Nadam se da ćemo i sljedeće godine biti ovdje." I Mark Wilsmore iz Ace Cafe u Londonu želi se vratiti i 2015.."Vožnja od Glemseck-a do Garmisch-a bila je fantastična: izvrsne ceste i savršeno vrijeme. Ponio sam svoju opremu za kišu iz Londona, ali je nisam trebao koristiti."
Gosti na druženju imali su priliku isprobati sve aktualne BMW modele. Tko to zbog gužve nije uspio imao je drugu opciju - „nineT-Simulator": Gosti su dobili Okulus-Rift-VR naočale, slušalice, ventilator, sjeli na BMW R nineT motor i imali osjećaj da se stvarno voze na njemu a ne da je samo 3D osjećaj. „Mogu ovo zamisliti kao virtualne probne vožnje zimi", rekao je BMW-ov pomoćnik.


Na prvom katu BMW Motorrad izložbe stajao je BMW Concept Roadster: „Ovo je vrlo reducirani motorkotač, masa je centrirana preko fronte, kako kod jednog Roadster-a treba i biti", rekao je Edgar Heinrich, voditelj za dizajn BMW Motorrad-a.


Kao i svaku godinu i ove godine su bili prisutni posebni gosti u Garmischu kao što su: Michael Dunlop, Katrin Matsushita, Hannes Jaenicke ili Valerie Thompson.

P90155792

fbmp ytmp imp