Novosti

Noviteti: Magpul Ronin

buell-1125-ronin-47-custom

Kada je Harley-Davidson 2009. godine naprasno odlučio likvidirati marku Buell iz američke tvrtke Magpul koja se bavi oružjem po diskontnim cijenama su kupili 47 izvrsnih Buella 1125. U Magpulu su odlučili zadržati dobar agregat, okvir i stražnji ovjes te su dodavanjemparalelogramske prednje vilice i odbacivanjem svega ostalog stvorili agresivan i upadljiv naked motocikl.

 

Osim što zahvaljujući prednjoj vilici s asimetričnim svjetlima te ugrađenim hladnjakom Ronin djeluje doista neodoljivo, u odnosu na Buell proizvod je ovaj motocikl gotovo 30 kilograma lakši. Zašto se ovaj motocikl zove Ronin i zašto će biti proizvedeno 47 primjeraka? U Magpulu su prepoznali paralelu između marke Buell i japanske legende o 47 samuraja koji su ostali bez svojih gospodara, baš kako su Buell motocikli ostali bez Erika Buella.

 

Mnogi unikatni detalji krase Ronin motocikle, a treba pohvaliti dizajnere Magpula koji do sada nisu radili s motociklima. Maštovita riješenja svakako će učiniti svih 47 primjeraka vrlo poželjnima, a prvih 12 komada je proizvedeno i rasprodano po cijeni od 38.000 dolara. Naredne mini serije proizvodnje će iznjedriti motocikle drugačije boje i opreme s tim da će im cijena prema kraju proizvodnje rasti. Plan je posljendjih pet primjeraka učiniti doista jedinstvenima i unikatnima.

fbmp ytmp imp