Novosti

Novitet: Kawasaki Z300

Z300uvodna

Supernaked klase 300? Baziran na modelu Ninja 300, a oblikovan kao Z800, novi Z300 predstavlja vjerojatno najagresivniji paket među nakedima manje zapremine

 

Možda je stigao godina dana kasnije nego što smo mu se nadali, no isplatilo ga se čekati. Uvođenjem ovog noviteta, koji je mehanički identičan sportskom modelu Ninja 300, Kawasaki visoko podiže letvicu u sve zanimljivijem tržišnom segmentu onoga što se donedavno zvalo klasom 250.

 

Okvir, ovjes, kotači, kočnice i dvocilindrični pogonski agregat od 296 ccm preuzeti su izravno od Ninje 300, pa s tim modelom dijeli i većinu tehničkih specifikacija, uključujući i maksimalnih 39 KS pri 11.000 okr/min. Glavna razlika je u 4 kg manjoj težini (168 kg), a u ponudi je i 2 kg teža verzija s Nissinovim ABS sustavom nove generacije.

 

Kao dizajnerski uzor poslužio je agresivan Z800 i taj je element dorađen praktično do posljednjeg detalja, a dojmu sasvim konkretnog motocikla pridonosi i sama ergonomija. Mjesta ima sasvim dovoljno i za prosječno visoke vozače, dok je veliki spremnik goriva od 17 l oblikovan tako da se samo produbi osjećaj kako sjedite na ozbiljnom motociklu. Više o svemu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

Z300-sdhf

 

 

fbmp ytmp imp