Novosti

Noviteti: Poznate cijene za novu Yamahu R1 i R1M

2015 YAM YZF1000R1SP

U paketu s ekstremnijom tehnologijom mora doći i ekstremnija cijena. No, vrhunski sportski motocikl ionako nisu zamišljeni da budu lako dostupni.

 

Zbog visokih cijena današnjih vrhunskih sportskih motocikala njihova popularnost opada, a kako se manje prodaju tako moraju biti skuplji da bi se vratila sredstva uložena u razvoj. I tu započinje spirala u kojoj, kako godine prolaze, sportski motocikli sve više postaju egzotika na dva kotača namijenjena samo onima koji ih doista žele ili su samo dovoljno bogati da si ih mogu priuštiti.

 

Bilo je, dakle, za očekivati da će i nova Yamaha R1 biti osjetno skuplja od prethodnice, utoliko više što predstavlja doista ozbiljan evolucijski skok. Tako će novi R1 biti dostupan od ožujka i to po cijeni od 163.500 kuna. a za još napredniji R1M, koji je opremljen poluaktivnim elektronskim ovjesom i karbonskim oplatama treba izdvojiti 199.500 kuna. Pritom treba navesti da je u slučaju modela R1M riječ o ograničenoj seriji, pa se tako narudžbe primaju samo „on-line".

Potpune informacije o YZF-R1M dostupne su na:

http://www.yamaha-motor.hr/proizvodi/motocikli_5/noviteti-2015_55/yzf-r1m-2015_275& , dok postupak registracije za kupnju možete pregledati i eventualno započeti na 

https://r1m.yamaha-motor.eu/hr-HR/registration

 

U nastavku slijedi službeno priopćenje Yamahe:

 

Od svog predstavljanja, 03. studenog 2014. godine u Milanu, posve novi Yamaha superbike modeli YZF-R1 i YZF-R1M privlače izuzetno zanimanje struke i javnosti diljem svijeta.

 

R1
Sve je izmijenjeno osim imena. S nevjerojatnom snagom od 200 KS te ukupnom težinom od samo 199 kg – kao i najnaprednijom tehnologijom elektronskih sustava ikad ugrađenih u neki serijski model motocikla – nova generacija R1 modela predstavlja početak nove ere.

 

Ovim putem želimo Vas obavijestiti da preporučena maloprodajna cijena za YZF-R1 na području Republike Hrvatske iznosi 163.500 kn*. Model će biti dostupan u Race Blu i Racing Red kombinacijama boja. Ovaj YZF-R1 motocikl biti će dostupan kod ovlaštenih Yamaha trgovaca početkom ožujka 2015. godine. Kupci koji žele biti među prvim ponosnim vlasnicima ovog posve novog superbike modela već danas mogu osigurati i rezervirati svoj primjerak kod najbližeg Yamaha trgovca.

 

R1M
Ovaj model opremljen je ekskluzivnim značajkama koje uključuju "Electronic Racing Suspension" (ERS) sustav i karbonske oklope čime R1M model postaje obilježje napredne tehnologije približene vozačima na stazi i izvan nje. Kako bi naglasili izuzetan potencijal, ova napredna M1-izvedenica motocikla opremljena je "Communication Control Unit" (CCU) sustavom za bilježenje podataka te bežičnom funkcijom postavki tj. remapiranja agregata, omogućavajući trkaćim timovima i njihovim vozačima trenutnu analizu trkaćih vremena i drugih postavki.

 

S preporučenom maloprodajnom cijenom u iznosu od 199.500 kn*., ova ograničena serija modela YZF-R1M biti će dostupna samo putem „on-line" kupovine.
Nakon zaprimanja i obrade zahtjeva za kupnju, unutar sedam dana Yamaha će putem e-maila obavijestiti kupca da li je njihova rezervacija za model YZF-R1M bila uspješna. U tom trenutku kupac će biti upućen na odabranog ovlaštenog Yamaha trgovca kako bi zatvorio financijsku konstrukciju te finalizirao ugovor o kupnji motocikla. Za očekivati je kako će prve isporuke motocikla biti po principu "first ordered, first delivered".

 

Eksluzivan "Yamaha Racing Experience" (YRE) događaj & Colin Edwards

Svaki vlasnik R1M modela biti će pozvan na sudjelovanje na jednom od "Yamaha Racing Experience" (YRE) događaja koji će se odvijati u ljeto 2015. godine na četiri odabrane europske trkaće staze. Ovi ekskluzivni događaji započeti će s večerom dobrodošlice te cjelodnevnim posjetom trkaćoj stazi gdje će vlasnici čuti i neke savjete o postavkama motocikla od strane tvorničkih tehničara, kao i savjete o vožnji na stazi od strane profesionalnih trkača, a sve pod nadzorom bivšeg MotoGP vozača, trenutnog tvorničkog Yamaha test vozača i legende ovog sporta, Colina Edwardsa.

fbmp ytmp imp