Novosti

Novitet: Bultaco Brinco

BultacoBrinco

Nakon dva koncepta, Bultaco se vraća i sa serijskim modelom. Doduše, proizvedenim u samo 175 primjeraka i opremljenim pedalama, za svaki slučaj.

 

Ove godine predstavljeni modeli Rapitan i Rapitan Sport su možda bili zanimljivi koncepti, ali zasad i ostaju samo to – koncepti. Dakle, ako je s tim elektro-motociklima španjolska marka Bultaco najavila povratak u žive, onda je to doista učinila tek s netom predstavljenim modelom Brinco.

 

Ipak, kao što je to već jasno na prvi pogled, Brinco je, zapravo, bliži vrhunskom brdskom biciklu nego pravom motociklu, pa čak i mopedu. Osim mršave konstrukcije, srodnost s biciklima potvrđuje i sjedalo, pedale, biciklistički mjenjač s 9 stupnjeva prijenosa...

 

No, bliskost s „downhill" biciklom ne mora biti loša. Tako Brinco broji samo 33 kg, zajedno s baterijama, ima lagani i konkretan ovjes dugačkog hoda, dovoljno snažne kočnice i mogućnost da se vratite kući „na pedale", ako vam se isprazni baterija ili vas izda (elektro)tehnika.

 

Brinco pokreće elektromotor nominalne snage 2,7 KS (vršna snaga 4,1 KS) što bi, navodno, trebalo biti dostatno za maksimalnih 60 km/h. Autonomija iznosi samo 30 km, odnosno do 100 km ako odlučite okretati i pedale, pri čemu ste ograničeni na off-road jer Brinco nije homologiran za cestu. Bez obzira na to što se traži nemalih 4.800 eura, ako je vjerovati Bultacu, već su u prvom danu prodali pedesetak primjeraka iz ograničene serije od 175 komada.

Galerija

Srodni sadržaj (po oznakama)

fbmp ytmp imp