Novosti

Novitet: Yamaha VMAX Carbon

Uvodna2015 YAM VMAXCARBON EU MNM3CB STU 003

S dijelovima od karbona i milozvučnim Akrapovičem, verzija Carbon slavi 30 godina VMAX-a i najavljuje jeftiniji osnovni model.

 

U čast 30 godina predstavljanja originalnog VMAX-a, koji je stvorio „muscle bike" kategoriju, Yamaha je pripremila posebno izdanje nazvano VMAX Carbon. Kao što i ime govori, u igri je karbon od kojeg su izrađeni prednji i zadnji blatobran, bočni poklopci, kao i poklopac spremnika goriva. Osim toga, VMAX Carbon dolazi i sa parom lijepih „slip-on" Akrapovič ispušnih topova.

 

Nažalost, pritom ne specificiraju koliko je ugradnja karbonskih elemenata i Akrapovič ispušnog sustava imala utjecaja na težinu i snagu, no ne treba sumnjati da su barem malo poboljšane standardne vrijednosti od pozamašnih 310 kg i moćnih 200 KS koje oslobađa V4 agregat od 1.679 ccm.

 

Istovremeno, Yamaha je najavila i dolazak nove varijante osnovnog modela VMAX, koji bi trebao biti dostupan samo u mat sivoj boji, ali po novoj i, navodno, bitno povoljnijom cijeni od trenutnih 188 tisuća kuna. Taj novi model je zamišljen i kao dobra baza za prerade, a kao inspiracija bi mogla poslužiti nekolicina originalnih kreacija koje će Yamaha prikazati tijekom obilježavanja 30. obljetnice prvog predstavljanja prvog VMAX-a.

 

2015 YAM VMAXCARBON EU MNM3CB STU 007

fbmp ytmp imp