Novosti

Izabrana idejna rješenja za nove tablice

tablice skupa

Okončan je natječaj za idejna riješenja novih registarskih pločica, a MUP je objavio tri nagrađena rješenja. Za sada još nije jasno koje od njih i kada bi trebalo krenuti u primjenu te kakav će biti način uvođenja novih registarskih tablica.

 

Svrha natječaja je bila dobivanje kvalitetnog, stručno projektiranog idejnog rješenja dizajna registarskih pločica, s time da nagrađena rješenja budu podloga za realizaciju izvedbenog rješenja, te uvođenje novih registarskih pločica u Republici Hrvatskoj.

 


Poziv na natječaj za dizajn novih registarskih pločica objavljen je 19. prosinca 2014. na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova te 20. prosinca. 2014. u dnevnom tisku. Rok za dostavu natječajnih radova bio je 6. veljače 2015. godine.

 


Ocjenjivački sud za provedbu natječaja za dizajn novih registarskih pločica, imenovan rješenjem ministra unutarnjih poslova i sastavljen od dva predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova, dva predstavnika Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i jednog predstavnika pravne osobe ovlaštene za tehničku izradu registarskih pločica ocijenio je 5. ožujka 2015. godine 59 pristiglih natječajnih radova i između njih odabrao tri najprihvatljivija idejna rješenja dizajna registarskih pločica i to:

 

nagrađeno rješenje
Predstavnik:doc.dr.sc.Nikola Đurek
Članovi tima: doc. dr. sc. Nikola Đurek, doc. Damir Bralić, Andrija Mudnić, Luka Reicher
Suradnik: Boris Ljubičić

 

nagrađeno rješenje

tvrtka KVADRAT&KRUG iz Zagreba, Zatišje 8a,
KVADRAT & KRUG d.o.o. Zagreb
Boris Ljubičić i Igor Ljubičić

 

nagrađeno rješenje
Predstavnik: Gordan Resan
GORDAN RESAN ARHITEKTI PARTNERI d.o.o. Rijeka

 

Ocjenjivački sud je prilikom ocjenjivanja natječajnih radova prednost dao kreativnim, jasno strukturiranim, te profesionalno i suvremeno artikuliranim rješenjima.

fbmp ytmp imp