Novosti

Novitet: Campagna T-Rex Limited Edition

slide annonce20e present en-cut

Nije superbike, ali je supertrike. Agregat BMW-a K 1600 GT pokreće ovaj poseban model koji slavi 20 godina postojanja suludih kanadskih tricikala.

 

Ne želimo vjerovati u to mogućnost, no što ako naši dežurni dušebrižnici jednoga dana zabrane motocikle? Ovakvi čudnovati križanci bi mogli biti dobra (iako skupocjena) zamjenska terapija. Doduše, prije toga bi se i sam T-Rex trebao prekvalificirati budući se i sada vodi kao podvrsta motocikla, što u bitnome pojednostavljuje proces homologacije.

 

No, Capagna T-Rex nema veze s motociklima samo po slovu zakona, nego i po korištenim pogonskim agregatima. Istina, u posljednje vrijeme su se Kanađani malo smekšali. U početku su ugrađivali divlje četverocilindraše iz japanskih supersoničnih motocikala, a danas T-Rex riče u ritmu uglađenijeg i pitomijeg šestcilindričnog agregata iz luksuznog BMW-a K 1600 GT / GTL. Tu je i model V13R sa strojem iz Harley-Davidsona V-Rod, no taj je tricikl preružan da bi o njemu trošili riječi.

 

Uglavnom, tvrtka Campagna već 20 godina proizvodi T-Rex i to su odlučili proslaviti posebnim Limited Edition modelom. U odnosu na T-Rex 16S P, novi Limited Edition se može pohvaliti crno-crvenom kombinacijom boja, drugačijim aluminijskim naplatcima, dijelovima od karbona, Akrapovič ispušnim sustavom i još pokojim elementom koji bi cijenu mogao progurati preko 70.000 $. Proizvest će se u 20 primjeraka, a iako nisu specificirane konkretne brojke, vaga bi trebala pokazati kakvih 530 kg, što ne bi trebao biti preveliki teret za šestcilindrični agregat sa 160 KS i 175 Nm.

fbmp ytmp imp