Novosti

Koncepti: Yamaha 03GEN-f & 03GEN-x

Gen-03 F i X

Tricity je poslužio kao baza za dva atraktivna koncepta s kojima Yamaha najavljuje daljnji razvoj zabavne platforme na 3 kotača.

 

Prije godinu dana su predstavili serijski Tricity, koji je pokazao da koncept skutera na 3 kotača može biti financijski prihvatljiv, a istovremeno zabavniji od većine klasičnih modela iste zapremine. Onda su prošle jeseni prikazali koncept GEN-03 i tako najavili da ideju tricikla koji se naginje u zavoju planiraju proširiti i na motocikle. Sada su predstavili koncepte 03GEN-f i 03GEN-x i tako potvrdili da Tricity predstavlja kamen temeljac širenja ponude.

 

Iako se oba koncepta baziraju na mehanici serijskog modela Tricity, dizajnerski ne sliče ni jedan drugome, ni ničemu što trenutno postoji na tržištu. 03GEN-f je zamišljen kao futuristički sportski model i kao takav djeluje doista zanimljivo, bez obzira na to što dizajnerska tema „Future racing" u kontradikciji s agregatom od 125 ccm i CVT mjenjačem.

 

S druge strane, 03GEN-x je zamišljen kao futuristička izvedba scrambler motocikala, kojima odaje počast retro detaljima i minimalističkim dizajnom. S umjereno visoko podignutim blatobranima i grubim gumama, 03GEN-x najavljuje barem natruhe off-road mogućnosti, a dođe li u nekom sličnom obliku u proizvodnju mogao bi biti smislena zamjena za nekadašnji Yamahin urbani enduro TW 200 i TW 125.

 

Dolje niže u galeriji možete pogledati fotografije ovih atraktivnih japanskih koncepata.

fbmp ytmp imp