Novosti

Novitet: Harley-Davidson Road Glide Ultra

16-hd-road-glide-ultra-1-large

Najnoviji američki luksuzni model skupio je čak 424 kg i tako se domogao titule najtežeg motocikla u standardnoj ponudi Harley-Davidsona. Što nije bilo lako.

 

Kada je prije godinu dana Harley-Davidson predstavio novu generaciju Road Glide modela, kupcima je bila dostupna samo bagger izvedba s oznakom Special, dok se model s tri kofera i visokim vjetrobranom nudio u dramatično skupljem CVO paketu pod nazivom Road Glide Ultra Limited. Sada je Road Glide Ultra dostupan i u „pučkom" izdanju bez preplaćenih oznaka CVO i Limited.

 

Usporedimo li ga s baggerom Road Glide Special, novi Road Glide Ultra je, dakako, bogatiji za središnji kofer i viši vjetrobran. No, u paketu dolazi i drugačiji položaj vozača zahvaljujući višem upravljaču, kao i nižem postavljenom i drugačije postavljenom sjedalu. Pritom je najbolje prošao suvozač kojem je namijenjeno duže i šire sjedalo, te izdašan naslon za leđa.

 

Jasno, Road Glide Ultra se može pohvaliti i bogatom opremom, te kao takav predstavlja zanimljivu alternativu klasičnom modelu Electra Glide, od kojeg se ponajviše razlikuje prednjim poluoklopom. Uz to što je radikalnije dizajniran, taj poluoklop je montiran na okvir, a ne na upravljač, što bi Road Glide trebalo učiniti upravljivijim od Electre Glide, no uzmite u obzir da je ovaj motocikl desetak kilograma teži. Štoviše, s deklariranih 424 kg Road Glide Ultra bi lako oborio i kakav težinski rekord da ranije spomenuti CVO Road Glide Ultra Limited nije još prošle jeseni dogurao do 439 kg.

 

Više o Harley-Davidson novitetima za 2016. možete pročitati u novom broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp