Novosti

Novitet: Horex VR6 Silver Edition

Horex18144 1920-1030x579-uvodna

Osnažen, olakšan i diskutabilno redizajniran, novi Horex bi trebao biti još skuplji i ekskluzivniji od svog prethodnika.

 

Horex ponovo živi, pitanje je samo koliko dugo. Naime, novi model Silver Edition bi trebao biti proizveden u samo 33 primjerka, a novi vlasnici iz 3C-Carbon grupe nisu najavili kakvi su im planovi nakon toga.

 

Kao što se i očekivalo, novi Horex je mehanički blizak dosadašnjim modelima. I dalje je u prvom planu VR6 agregat od 1.218ccm, s tom razlikom da sada razvija 170 KS, što je 9 KS više nego na ugaslom Roadsteru. Novi vlasnik je iskoristio znanje iz svoje primarne djelatnosti i izradio nosač repa motocikla od karbona, istovremeno odradivši i temeljiti redizajn u tom dijelu. Tako sada sve završava s dva minijaturna i široko razmaknuta LED svjetla, što je rješenje koje, blago rečeno, traži privikavanje.

 

I naprijed se nalazi novo svjetlo u LED tehnologiji, a tu su sada i digitalni instrumenti uspjela dizajna. Ovjes potpisuje Öhlins, a kočnice Brembo, dok je od elektronskih pomagala u igri samo ABS. Suha težina iznosi 221 kg, što znači da je lakši od prethodnika za kojeg se deklariralo 249 kg, doduše sa svim tekućinama osim goriva. Proizvodnja bi trebala krenuti do kraja godine.

Horex18166 1920-1030x579

fbmp ytmp imp