Novosti

Novitet: Lightning Strike

Lightning Strike 1

Poznat po modelu LS-218, s deklariranih 350 km/h, američki Lightning je sada predstavio cijenom zanimljiv Strike.

Iako to malotko uzima kao službeni podatak, u Lightningu već godinama tvrde da je njihov LS-218 najbrži motocikl koji se može registrirati za cestu. Pokreće ga elektromotor od 200 KS, a navodno bi, uz posebne oplate i produženi prijenos, mogao dohvatiti 218 mph (otud i oznaka modela), odnosno 350 km/h.

Vjerovali tome ili ne, LS-218 je svakako ovu malu američku tvrtku učinio svjetski poznatom. Problem je u tome što narudžba započinje s nekih 39 tisuća dolara. No, sada bi se njegova slava trebala kapitalizirati kroz vizualno slični novitet Strike, koji dolazi za otprilike trećinu te cijene.

Strike bi u sebi trebao nositi DNA modela LS-218, ali je kod njegova konstruiranja dodatna pažnja posvećena povećanju udobnosti, kao i postizanju što bolje aerodinamike, kako bi se dohvatila veća brzina i smanjila potrošnja električne energije. Navodno pri 110 km/h ima za 30% manji otpor zraka od konkurentnih elektrocikala bez aerodinamičnih oplata.

U osnovnoj verziji Standard, Strike teži 206 kg i košta 12.998 dolara, što je čak i poprilično nisko za takvu vrstu vozila. S elektromotorom od 90 KS trebao bi postići 217 km/h, baterije su kapaciteta 10 kWh, a deklarirana autonomija je od 110 do 160 km. Strike Mid Range košta 16.998 dolara i ima baterije od 15 kWh, dok Carbon Edition ima baterije od 20 kWh, ali i elektromotor od 120 KS, uz deklarirani težinu od 220 kg i maksimum od 241 km/h.

Uz to, Carbon Edition ima, dakako, karbonske oplate, te komponente koje potpisuju Brembo i Öhlins, a sve to će u SAD-u koštati 19.998 dolara. To je na razini cijene nedavno predstavljenog Zero nakeda SR/F, u odnosu na kojeg Strike Carbon Edition ima i bolje performanse i skupocjenije komponente. Prvi primjerci su rezervirani za tržište SAD-a, ali u skorije vrijeme planiraju ekspanziju i na globalno tržište.

Lightning Strike 2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp