Novosti

Vespa 946 Christian Dior

vespa 946 christian dior 1

Talijanska Vespa je udružila snage s pariškom modnom kućom kako bi nastala feminizirana verzija neo-futuro modela 946. Hm, hm…

Vespa je svakako ikona stila, pa je valjda u redu da se povremeno izbaci i neki posebni model nastao u suradnji s modnim dizajnerima. Tako je za 2020. godini u ponudi Primavera u šarenim koloritima iz pera Seana Wotherspoona, dizajnera obuće i odjeće, i to nam je u redu, iako bi si radije priuštili model Sprint s Racing Sixties grafikama.

Nešto je drugačija priča s netom predstavljenim posebnom verzijom modela 946, nastaloj u suradnji s modnom kućom Christian Dior, koja s Vespom dijeli 1946. kao godinu rođenja. Tehnika je, dakako, ostala ista, što znači da 946 Christian Dior razvija pitomih 11,6 KS. Specifičnosti ove verzije se svode na grafike s „Dior Oblique“ motivom Christiana Diora, te posebno sjedalo od plave kože, a tu još i neki sitni detalji, poput posebne kukice za prtljagu s prednje strane sjedala.

Jasno, ovaj je posebni model prvenstveno namijenjen ženama, i onima koji se tako osjećaju, pri čemu je „goli“ 946 Christian Dior još i elegantan. Međutim, u kombinaciji s pridodanim posebnim elementima dodatne opreme, kao što su jet kaciga i stražnji kofer s „Dior Oblique“ motivom, sve to počinje djelovati previše kičasto za jedan skuter. No, možda mi samo nemamo dovoljno stila.

 vespa 946 christian dior 2

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp