Novosti

QJ SRK 600 = novi Benelli TNT 600?

SRK 600

Kineski QJ Motor je predstavio atraktivan naked koji će u Europi, vjerojatno, zaživjeti kao Benelli TNT 600.

Qianjiang grupacija proizvodi Benelli i Keeway motocikle za europske i ine kupce, dok je domicilnom kineskom tržištu namijenjen brend QJ Motor. I ne bi vam vjerojatno nikad pisali o tome da pod tim imenom QJ nije netom predstavljen SRK 600, koji bi već jesenas mogao zasjati i kao Benelli TNT 600, pod uvjetom da četverocilindrični agregat zadovoljava Euro5 norme.

Inače, Benelli je prije dosta godina već nešto pokušavao s modelom BN 600, koji je imao identičan okvir, agregat, bočni amortizer i stražnju vilicu kao i ovaj QJ SRK 600, ali njegov nezgrapni dizajn nije bio ni izbliza ovako privlačan. Osim u nemjerljivo atraktivnijim oplatama i prednjem svjetlu, razlika je i u tome što ispušni sustav više nije smješten ispod repa, a pridodan je i plivajući nosač stražnje tablice.

QJ SRK 600 se nudi u tri verzije, no pretpostavljamo da bi se pod značkom Benelli prodavala samo ona koja dolazi s Marzochhi upside-down vilicom, Kayaba monoamortizerom i Brembo kočnicama. A kao i QJ SRK 600, budući Benelli TNT 600 bi trebao biti opremljen
beskontaktnim ključem, osvijetljenim prekidačima i TFT instrumentima u boji.

Ako je vjerovati specifikacijama za nekadašnji BN 600, onda bi budući Benelli TNT 600 mogao imati 80-ak KS i ne više od 220 kg. Nisu to neke spektakularne brojke, no ovakav TNT 600 bi fino upotpunio ponudu Benellija, čiji se pojedini modeli, privlačnog dizajna i relativno povoljne cijene, u posljednje vrijeme dobro prodaju, posebno u Italiji.

SRK 600 2

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp