Novosti

H-D Nightster 975 je novi Sportster 883

 

22 rh975 f53 r

Novi uvodni model Harley-Davidsona kombinira klasičan dizajn s modernom tehnikom i bitno manjom težinom.

Potpuno novi i tekućinom hlađeni Revolution Max agregat, s cilindrima postavljenim pod 60˚, debitirao je u putnom enduru Pan America (test kojeg možete pročitati u aktualnom broju Moto Pulsa), pa onda i u sportskom cruiseru Sporster S. U slučaju novog Nightstera, njegova zapremina je smanjena s 1.252 na 975 ccm, dok varijabilno upravljanje vrijedi samo za usisne, ne i za ispušne ventile. Svejedno, istiskuje se ravnih 90 KS pri 7.500 o/min što djeluje poprilično potentno, posebno ako to usporedimo s 52 KS koje je razvijao Iron 883. A novi Nightster je zamišljen upravo kao zamjena za stare Sportstere.

MY22 Web 360. RH975 Nightster.

Dok je prošle godine predstavljeni novi Sportster S, s futurističkim dizajnom i moćnih 121 KS, otišao malo u ekstreme, Nightster se više okreće tradiciji. Osim po kompletnoj silueti, to je jasno vidljivo i kroz ugradnju dvostrukih stražnjih amortizera. Druga je stvar što je nosač stražnjeg kraja aluminijski, dok glavnu nosivu ulogu preuzima V2 agregat s čije se prednje strane nalaze kratki prednji dio (glave) okvira i hladnjak tekućine.

22 rh975 010 r

Isto tako, metalni rezervoar možda jest „peanut“ izvedbe, kako to jednom Sportsteru i dolikuje, no ispod njega se nalazi samo zračna kutija, dok je spremnik goriva od 11,7 l smješten ispod vozača, pa prije nadolijevanja goriva treba podići sjedalo. Instrumenti su analogno-digitalni, a može se birati između tri mape, kojima se mijenja način razvijanja snage, ali i rada ABS-a, kontrole proklizavanja i kontrole kočenja motorom. Težina sa svim tekućinama je 218 kg, što je čak 38 kg manje nego na starom Ironu 883, ali zato će cijena (s razlogom) biti bitno veća. Svejedno, Nightster će (barem zasad) figurirati kao najmanje skup Harley-Davidson.

my22 rh975 nightster 008 main

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp