Motosport

TT 2014: Deseta pobjeda Michaela Dunlopa

MDunlopSupersport2

Slavljima na Superstock i Supersport utrkama, neuhvatljivi Michael Dunlop je broj TT pobjeda zaokružio na 10. I sasvim sigurno neće stati na tome.

 

Dominacija Michaela Dunlopa se nastavlja. Istina, u ponedjeljak je u prvoj Monster Supersport utrci bio tek 3., zaostavši 10 sekundi za Ansteyom na Hondi i još sekundu više za Gary Johnsonom, koji je upravljajući Daytonom 675 donio prvu pobjedu Triumphu od 2003. godine.

 

Činilo se da će Garry Johnson biti tvrd orah i u Superstock konkurenciji, no nakon dobrih prolaznih vremena utrku je okončao padom još u prvom krugu, završivši u bolnici zbog prijeloma. Iako su do tog trenutka i Harrison i Hillier bili gotovo jednako brzi, Dunlop je sa svojim BMW-om skupio 7 sekundi zalihe nakon prvog kruga, što je na putu do 9. pobjede rastegnuo na 20 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Dean Harrisona na Kawasakiju, dok je Bruce Anstey doveo Hondu do 3. mjesta.

 

Dan kasnije je Michael Dunlop imao priliku za popravak u drugoj Monster Supersport utrci, a s ozlijeđenim Johnsonom izvan stroja nije mu bio problem provesti u vodstvu sva četiri kruga. Iako ga je u prvom krugu pritiskala nekolicina vozača, Micheal Dunlop je s privatno pripremljenom Hondom CBR 600 RR skupio 10 sekundi prednosti vrijednih njegove 10. pobjede u TT utrkama na Isle of Manu. Drugo mjesto je ponovo osvojio Bruce Anstey s Hondom, a podij je kompletirao Michaelov brat William Dunlop sa Suzukijem.

 

U međuvremenu je održana ZeroTT utrka namijenjena elektro motociklima, u kojoj je do utješne pobjede došao veliki John McGuinness sa Hondinim motociklom skrivenim pod oznakom Mugen, dok je njegov kolega Bruce Anstey ponovo bio drugi. Među samo 6 prijavljenih vozača, spomenuti dvojac nije imao dostojne konkurencije, a kao i svake godine, ponovo je oboren rekord kruga (a samim time i utrke) zaslugom toga što je McGuinness vozio impresivnom prosječnom brzinom od 189 km/h.

fbmp ytmp imp