Motosport

SBK: Ducati tvornička momčad za 2015.

022 - Davies  Giugliano

U Ducatiju se žele vratiti navici pobjeđivanja, s novim Panigaleom R, dosadašnjim vozačima i drugačijim ratničkim bojama.

 

Ako to već nije jasno po bitno drugačijim crveno-crno-bijelim bojama, dugački novi naziv Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team jasno ukazuje na to da Ducatijeva tvornička momčad ima novog glavnog sponzora. Međutim, nisu nove samo boje, nego i Panigale R, koji je sukladno pravilima (a za razliku od ostalih verzija) ostao na 1.198 ccm, ali je ipak dorađen u mnogim detaljima, pa tako već i u potpuno serijskom izdanju istiskuje 205 KS.

 

Osim toga, u Ducatiju računaju kako će im u prilog ići i nova pravila, prema kojima bi natjecateljski Superbike strojevi trebali biti bliži serijskim motociklima. A iako bi ih pritom, nakon dvogodišnje suše s Panigaleom, vjerojatno zadovoljila već i pokoja pobjeda, ambiciozno najavljuju povratak u borbu za sam naslov.

 

U prilog im idu i rezultati dosadašnjih testiranja, na kojima su vozači Ducatija uvijek bili među najbržima. Pritom vozačka postava ostaje ista, sa sve bržim Daviesom i povremeno još bržim, ali i dobrim dijelom vremena neukrotivim Giuglianom.

fbmp ytmp imp