Motosport

MotoGP: Bradl odmah prelazi na Apriliju

 

Bradl-Aprilia15

 

Nakon što mu je šef tima završio u zatvoru, Bradl je završio u Apriliji. Nove boje branit će već od utrke u Indianapolisu

 

Sve se odvijalo po kratkom postupkom. Prvo je Giovanni Cuzari, vlasnik momčadi Forward, završio u švicarskom pritvoru zbog optužbi za utaju poreza i financijske malverzacije. Iz momčadi su, jasno, poručili da čovjek nije kriv, no dok su „institucije radile svoj posao", sponzori su skidali svoje naljepnice s motocikla, zbog čega je postalo izvjesno da će Forward Racing morati napustiti prvenstvo. Kasnije je, uz obećanu dodatnu financijsku pomoć Dorne, objavljeno da zasigurno propuštaju samo predstojeću utrku u Indianapolisu, a da bi se možda mogli vratiti u Brnu.

 

Stefanu Bradlu to nije baš zvučalo uvjerljivo. Odnosno, nije ni želio da zvuči uvjerljivo budući je u međuvremenu stupio u kontakt s momčadi Aprilia, gdje su ga vidjeli kao zamjenu za otpuštenog Melandrija. Nakon nekoliko dana otezanja, iz Forward Racinga su ipak poslali otpusno pismo, što je značilo da Bradl može trenutno prestupiti u momčad Gresini i uhvatiti upravljač tvorničke Aprilije RS-GP.

 

Prema najavama, Bradl bi trebao nastupiti već u Indianapolisu, pri čemu ne treba imati prevelika očekivanja. Aprilia se u svojoj povratničkoj godini još traži, dok je Bradl u dosadašnjem dijelu sezone s Yamahom klase Open skupio tek 9 bodova. Osim toga, vjerojatno još nije uspio sasvim zaliječiti ozljedu ruke zbog koje je propustio domaću utrku za VN Njemačke.

 

Ispada tako da je Bradl u cijeloj ovoj situaciji najbolje prošao, osiguravši si zaposlenje barem do kraja godine. Istovremeno je njegova bivša momčad, a među njima i donedavni kolega Loris Baz, koji je već u svojoj prvoj MotoGP sezoni bio uspješniji od Bradla, osuđena na milost Dorne i nemilost švicarskih tužitelja.

fbmp ytmp imp