Motosport

Dakar 2016: Husqvarna

husky husky 2015 6533

Iako se tek vraća na Dakar Rally, momčad Husqvarne već ima pobjednički motocikl. FR 450 se bazira na KTM-u 450 Rally.

Tvornička momčad Husqvarne se vraća na Dakar Rally. Ponovo. Prije nekoliko godina su se vratili s motociklom koji je bio baziran na mehanici BMW-ovog rally stroja, a. sada se, nakon što su promijenili vlasnika, oslanjaju na KTM-ov pobjednički motocikl. I to je njihova najveća, ali ne i jedina prednost.

Naime, tvornička momčad ima i dosta dobru vozačku postavu. Za početak, tu je portugalski rutiner Ruben Faria, koji se kao tvornički vozač KTM-a znao pokazati izuzetno brzim, no isto tako je nerijetko bio sputan time što je prvenstveno morao pomagati glavnim zvijezdama momčadi. Iako ne spada u krug najvećih favorita, vrijedi podsjetiti da je 2013. završio kao drugi, pa tako ne bi bilo nikakvog čudo da i sad kad je „pušten s lanca“ dogura do pobjedničkog postolja.

Sličan potencijal ima i čileanski vozač Pablo Quintanilla, kojeg je Husqvarni također „posudio“ KTM, nakon što je na prošlom reliju Dakar završio kao odličan 4. i to bez obzira na to što ga je u jednom trenutku izdalo zdravlje. I na kraju, tu je i Francuz Pela Renet kojem je to prvi Dakar Rally tako da će njegovi dometi biti ograničeni na stjecanje iskustva i pomaganje timskim kolegama. To ne znači da će biti spor, ipak je riječ o dvostrukom enduro prvaku svijeta.

fbmp ytmp imp