Motosport

MotoGP: Predstavljen Octo Pramac Yakhnich tim

Pramac Ducati 2016

Ducati GP15 bi u rukama Reddinga i Petruccija mogao prirediti pokoje ugodno iznenađenje. Posebno po kiši.

MotoGP predsezona je pred vratima, odnosno službena testiranja samo što nisu započela, pa tako timovi koji ne traže dodatne sponzorske naljepnice postupno predstavljaju svoje ljudstvo, tehniku i boje za 2016.. Nakon tvorničke momčadi Yamahe, koja je probila led, razotkrila se i satelitska momčad Ducatija, koja ove godine nosi dugačak naziv Octo Pramac Yakhnich.

Iz naziva se vidi da od ove sezone surađuju s ruskom tvrtkom Yakhnich Motosport, koja je 2013. s Lowesom osvojila Supersport prvenstvo, a onda kratko branila i interese MV Aguste, no zanimljivija novost je dolazak Scotta Reddinga. Iako je prošle godine osvojio treće mjesto u kaotičnoj suhoj-kišnoj-suhoj utrci u Misanu, i to nakon što je pao, iza Reddinga su dvije dosta mlake sezone s Hondom, no Britanac tvrdi da Ducati puno više odgovara njegovom stilu vožnje, što su potvrdila i prva postsezonska testiranja. Pritom je Redding iz momčadi izgurao Hernandeza, koji će svejedno nastaviti voziti Ducati, ali u momčadi Aspar.

U timu je ostao Danilo Petrucci, koji je nakon tri mukotrpne sezone u momčadi Ioda, prošle godine osedlao Pramac Ducati i odmah završio kao vrlo dobar deseti u ukupnom poretku, osvojivši pritom i 2. mjesto u Silverstoneu, što je ujedno bio i prvi podij za momčad Pramac još od 2008. godine. Kao i dosad, u momčadi Pramac će koristiti godinu dana stare modele, no GP15 se pokazao osjetno konkurentnijim motociklom od modela GP14, te je za očekivati da će i Petrucci i Redding prirediti koje ugodno iznenađenje. Dobra sezona bi im mogla lako poslužiti i kao odskočna daska za ulazak u tvorničku momčad Ducatija, kao što je to prošle sezone bio slučaj s Iannoneom.

Inače, biti će to 15. sezona za momčad Pramac, koja je 2002. godine započela suradnju s Hondom, a onda od 2005. postala satelitska momčad Ducatija.

fbmp ytmp imp