Motosport

Ozlijeđeni Rossi će nastupiti u Mugellu

D1S1JKHIWPO1ODFFA8LO

Rossi je prošao liječnički pregled, no ozljede zadobivene na motokros treningu bi ga mogle usporiti u Mugellu.

Točno tjedan dana nakon pada s motokros motocikla, Rossi je u četvrtak prošao liječnički pregled i tako savladao prvu prepreku uoči utrke u Mugellu. Ostaje za vidjeti koliko je visoka i ona druga prepreka, odnosno bol koja i dalje postoji, no već je i to medicinsko zeleno svjetlo mnogima donijelo olakšanje. Naime, bila bi to velika šteta i za samog Rossija, ali i za organizatora utrke, da se Talijan ne pojavi u Mugellu pred prekobrojnom domaćom publikom.

Rossi se ozlijedio na motokros treningu kada je preletio preko motocikla i natukao prsni koš, bubreg i jetru, zbog čega je noć proveo u bolnici. Iako su od početka te ozlijede opisane kao lakše, službena priopćenja iz Yamahe su bila iznimno štura, što je pozivalo na oprez, utoliko više što nisu koristili za takve situacije uobičajenu frazu kako „nastup na idućoj utrci uopće nije sporan“.

Sam Rossi je izjavio da trpi bolove, ali da se svakim novim danom stanje lagano popravlja. U svemu tome ne treba isključiti mogućnost da je to još samo jedna Rossijeva psihološka igra kojom želi umrtviti protivnike, ali s druge strane postoji i mogućnost da se bolovi na kraju pokažu prejakima, pa da odustane od same utrke. Inače, Rossi je u Mugellu bio nepobjediv od 2002. do 2008., a i prošle je godine vodio napetu borbu za pobjedu s Lorenzom, dok mu nije izdahnuo pogonski agregat.

Bilo kako bilo, ako je ta ozljeda iole ozbiljna, teško da je mogla doći u nezgodnijem trenutku za Rossija. Naime, u idućih 5 tjedana na rasporedu su 4 utrke, pri čemu je baš na prve dvije, u Mugellu i Barceloni, ozbiljno računao i na pobjede.

fbmp ytmp imp