Motosport

Sofuoglu ostaje s Kawasakijem u klasi Supersport

hi 03 Aragon WorldSSP Free Practice Sofuoglu MP44186

Produžetak suradnje je važan jer potvrđuje da Kawasaki ostaje u Supersportu. Barem još jednu sezonu.

Kad je prošle godine Sofuoglu produžio ugovor s Kawasakijem samo na 2017. postavilo se pitanje misli li Kawasaki već na kraju ove sezone izaći iz Supersport prvenstva. Netom potpisani novi produžetak ugovora sa Sofuogluom pokazuje da Kawasaki ipak ostaje u prvenstvu i 2018. godine, no teško je reći što će biti nakon toga.

Naime, aktualni ZX-6R model je zapravo već bivši budući da ne zadovoljava Euro4 norme, pa se tako u Europi mogu prodavati samo prošle godine proizvedeni modeli preostali na zalihama. A apsolutno ništa ne upućuje na to da Kawasaki priprema nasljednika.

U svakom slučaju, turski vozač i Kawasaki mogu do kraja 2018. osvojiti još dva naslova. Dosad su zajedno došli do tri titule prvaka (2012., 2015. i 2016.), a Sofuoglu je prije toga dva puta osvojio naslov s Hondom (2007. i 2010.). Kao najuspješniji Supersport natjecatelj svih vremena, Sofuoglu je u dosadašnjih 120 utrka skupio 81 podij i 41 pobjedu.

Kao i sada, Sofuoglu će iduće godine voziti za momčad Kawasaki Puccetti Racing. Prve dvije utrke ove sezone je propustio zbog ozljede, u trećoj je srušen, da bi onda nanizao tri uzastopne pobjede i tako se probio do druge pozicije u ukupnom poretku, s 30 bodova zaostatka za vodećim Mahiasom na Yamahi.

hi 06 Donington WorldSSP Signing Sofuoglu Puccetti DSC4451

fbmp ytmp imp