Dunlop ostaje dobavljač guma za Moto2 i Moto3 klase

Moto2 Dunlop 18 20

Na obostrano zadovoljstvo suradnja je produžena do kraja 2020. godine, s izgledima za novo produljenje.

Kako je bilo i za očekivati, Dorna je produžila ugovor s Dunlopom, koji će tako ostati ekskluzivni dobavljač guma za Moto2 i Moto3 klase barem do kraja 2020. godine. Dunlop je u tim klasama ekskluzivni dobavljač od kad su zamijenile kategorije 250 i 125, a to će reći od 2010. godine za Moto2 klasu i od 2012. godine za klasu Moto3. Osim za promidžbu, Dunlop to natjecateljsko iskustvo koristi i za razvoj cestovnih i trkaćih guma.

Inače, čini se da su vozači u obje klase i dosad bili zadovoljni Dunlopovim gumama tako da u budućnosti možemo očekivati postepenu evoluciju, kao što je to bio slučaj s novom stražnjom Moto2 gumom koja je debitirala na posljednjoj utrci ove sezone. Možda će nešto veće promjene biti potrebne za 2019. godinu kada Moto2 klasa prestaje s korištenjem agregata iz Honde CBR 600 RR i prelazi na Triumphove trocilindrične agregate.

Dunlop će nastaviti i s promoviranjem nagrade #ForeverForward, koja se dodjeljuje vozačima s najviše pretjecanja u Moto2 ili Moto3 kategoriji. Ove sezone tu je nagradu osvojio Andrea Migno (KTM), koji je u osamnaest Moto3 utrka napredovao za 137 pozicija.